'Er komt geen OnePlus 9T dit jaar en dit is de oorzaak'

'Er komt geen OnePlus 9T dit jaar en dit is de oorzaak'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Dit jaar hoeven we geen OnePlus 9T te verwachten, dat zegt een bekende geruchtenverspreider. De oorzaak ligt bij het wereldwijde tekort aan chips dat veel moeilijkheden oplevert voor telefoonfabrikanten. Al is er nog altijd hoop voor een oplossing.

Geen OnePlus 9T

Sinds de OnePlus 3T uit 2016 zijn we al ieder jaar van OnePlus gewend dat het zowel in het voorjaar als najaar toptoestellen lanceert. Aan alle mooie sprookjes komt een einde, want dit jaar hoeven we geen premium telefoons meer te verwachten van het merk, tenminste dat zegt de bekende geruchtenverspreider Max Jambor op Twitter.

Eerder werd al gefluisterd dat er net als vorig jaar met de OnePlus 8T opnieuw geen Pro-versie zit aan te komen, maar dat ook de 9T geschrapt wordt is nieuwe informatie. Er zijn twee mogelijke verklaringen voor deze zet van OnePlus.

De OnePlus 9

De OnePlus 9

Twee mogelijke oorzaken

De meest waarschijnlijke is het wereldwijde chiptekort. Als gevolg van de wereldwijde pandemie hebben chipfabrikanten maandenlang de productie moeten stilleggen waardoor er nu overal een tekort aan halfgeleiders is. Zodra de machines stoppen, kost het namelijk ook nog eens tijd om de productie te herstarten, en door het nakende tekort hebben verschillende bedrijven een tijdlang extra veel chips besteld om aan een tekort te ontsnappen.

Een minder waarschijnlijke oorzaak is dat OnePlus zichzelf extra tijd wil geven om met meer innovaties op de proppen te komen met de OnePlus 10 volgend jaar. OnePlus gaf vorig jaar als oorzaak voor de afwezige OnePlus 8T Pro dat er anders te weinig verschillen dreigen te zijn tussen de verschillende topmodellen die het merk uitbrengt. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat het merk om die reden ook de 9T zou schrappen, zeker omdat het merk nooit eerder zoveel smartphones heeft uitgebracht als nu.

De OnePlus 8T kwam als eerste met OxygenOS 11

De OnePlus 8T kwam als eerste met OxygenOS 11

Sprankeltje hoop

Gelukkig is er nog wel een klein beetje hoop voor de 9T. Jambor heeft dan wel een goede reputatie met zijn gelekte informatie, maar we zijn nog ver genoeg verwijderd voor de lancering van een mogelijke OnePlus 9T. De kans bestaat dat OnePlus alsnog tijdig een oplossing vindt voor zijn chipprobleem Samsung zou namelijk volgens geruchten speciaal Exynos-processors gaan gebruiken om de Galaxy S21 FE toch in de winkels te krijgen. OnePlus zou voor een andere chipset kunnen kiezen of het zou de telefoon in een select aantal markten kunnen lanceren.

Gerelateerde artikelen

Een andere vraag is bij welke telefoon we nu als eerste OxygenOS 12 zullen zien als er geen 9T komt? Mogelijk bij de OnePlus 9-reeks, of verschijnt de software toch nog eerder bij een ander model? Wat denk jij van dit gerucht? Ga jij de 9T missen en denk je dat het merk mogelijk toch een oplossing vindt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk