Samsung bevestigt het einde van de Galaxy Note-serie, S Ultra neemt over

Samsung bevestigt het einde van de Galaxy Note-serie, S Ultra neemt over

Samsung heeft officieel de dood van de Galaxy Note-serie bevestigd. Het gerucht hing al even in de lucht na de nieuw gelanceerde Galaxy S22 Ultra met de beste eigenschappen van de Galaxy Note-serie. Het was toen al bijna officieel dat Samsung klaar was met de iconische smartphone-line-up. Nu is het echt zover.

Galaxy S Ultra neemt over 

Tijdens het Mobile World Congress 2022 kondigde Roh Tae-moon, hoofd van Samsung Electronics Mobile Experience, aan dat de "Galaxy Note vanaf nu uitkomt als [Galaxy S] Ultra". Dit betekent dat Samsung geen nieuw model in de Galaxy Note-serie zal uitbrengen. In plaats daarvan zal de Galaxy S Ultra line-up de 'erfenis' van de Note voortzetten.

In onze review van de nieuwe Galaxy S22 Ultra kon je al lezen welke Note-functies de telefoon heeft overgenomen en hoeveel de telefoon op de Galaxy Note 20 Ultra lijkt.

Samsung gooit het met de Galaxy S22 Ultra over een hele andere boeg. Ik kreeg bij het zien van de S22 Ultra meteen 'Note-vibes'. De vele geruchten klopten dus, Samsung heeft zijn S Ultra en Note Ultra samengesmolten tot één S Ultra. Wat er voor me ligt is qua uiterlijk, de opvolger van de Galaxy Note 20 Ultra. Alleen krijgt het toestel de naam, Galaxy S22 Ultra.

Quote uit de review van de Samsung Galaxy S22 Ultra

Onderscheid tussen Note- en S-serie

Samsung heeft de afgelopen jaren moeite gehad om de Galaxy Note-serie te onderscheiden van de Galaxy S-serie. Die lijn werd verder vervaagd met de Galaxy S21 Ultra van vorig jaar, die de S-Pen-ondersteuning bracht. De nieuwe Galaxy S22 Ultra heeft inmiddels alle eigenschappen die fans gewend zijn van de iconische Galaxy Note-lijn, inclusief de S-Pen, een groot scherm met gebogen randen, Air Command-functies en meer. De Samsung Galaxy Note is niet meer...

Wat vind jij van het nieuws dat Samsung geen nieuwe Note-reeks meer zal uitbrengen? Heb jij nog een Galaxy Note of een Galaxy Note gehad? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra is bestemd voor degenen die de beste prestaties en camera's in een telefoon willen hebben, d Lees meer

Vanaf 1249 euro

Bestel op

Samsung bevestigt het einde van de Galaxy Note-serie, S Ultra neemt over
Samsung Galaxy Note 9

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties