‘Dit zijn alle specificaties van de aanstaande Asus Zenfone 8’

‘Dit zijn alle specificaties van de aanstaande Asus Zenfone 8’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Asus keert ook in 2021 terug met de Zenfone-serie en doet dat vermoedelijk met een tweetal telefoons, de Zenfone 8 ‘Mini’ en de Zenfone 8 Flip. Nog voor de officiële lancering van Asus’ Zenfone 8 zijn vrijdag alle specificaties van de telefoon uitgelekt – waaronder extra details over het 5,92-inch scherm en de gebruikte camerasensoren.

Asus Zenfone 8

Asus introduceerde bij de Zenfone 6 voor het eerst een flip-mechanisme waarbij de camera's van de telefoons op een mechanisme gemonteerd werden die omhoog geflipt kon worden om de sensoren achterop de Zenfone te gebruiken als selfiecamera's. Vorig jaar keerde het mechanisme terug op de Zenfone 7 en ook op de Zenfone 8 maakt de techniek zijn terugkeer. Ditmaal ontwikkelde Asus voor het flipmechanisme zelfs een specifiek toestel in de Zenfone 8-reeks – de Zenfone 8 Flip. Daarnaast brengt Asus de reguliere Zenfone 8 uit, zonder zo'n speciale cameramodule. Specificaties van Asus’ reguliere Zenfone 8 zijn vrijdag uitgelekt.

Specificaties Zenfone 8

Een deel van de gelekte specificaties raakte eerder al bekend, zoals het 5,92-inch diagonaal van het scherm op de Zenfone 8. Stufflistings, een doorgaans goed ingelichte geruchtenmaker, publiceerde vrijdagmiddag extra details over de Zenfone 8. Zo werd bekend dat Asus het scherm zal inkopen bij Samsung, en dat het om een E4 AMOLED-scherm gaat met een 120 Hz-verversingsfrequentie. Over het relatief kleine scherm van de Zenfone, legt Asus een laagje Gorilla Glass Victus. Tot slot vinden we in het scherm een in-display vingerafdrukscanner.

Onderhuids betreft de Asus Zenfone 8, net zoals geldt voor het scherm, een high-end telefoon. Zo maakt de Zenfone 8 bijvoorbeeld gebruik van de Snapdragon 888-chipset en levert Asus maximaal 16 GB-werkgeheugen en 256 GB-opslaggeheugen mee. Onder de motorkap vinden we verder een 4.000 mAh-batterij die met maximaal 30 watt kan worden opgeladen. Achterop vinden we tot slot de welbekende 64 MP-sensor van Sony: de IMX686. De hoofdcamera is aangevuld met een 12 MP-groothoekcamera die eveneens dienstdoet als macrocamera.

Gerelateerde artikelen

Stufflisting vulde de specificaties van het scherm en de interne hardware aan met details over de 3.5 mm-aansluiting op de Zenfone 8, evenals over de gebruikte microfoons. Volgens de geruchtenmaker voorziet de hoofdtelefoonaansluiting van de telefoon in ‘Hi-Fi’ geluid. Wat de microfoons betreft zal de Taiwanese fabrikant gebruikmaken van de OZO Audio-techniek in combinatie met 3 microfoons. Met OZO Audio, een techniek van Nokia, is het mogelijk om 360-graden audio-opnamen te maken.

Lancering op 12 mei

Bovenstaande details zijn uiteraard geruchten. Neem ze voorlopig dan ook met de nodige korrels zout. Asus lanceert de Zenfone 8-serie op woensdag 12 mei. Vermoedelijk worden deze Zenfone-telefoons ook in Nederland en België uitgebracht. Net zoals voor bovenstaande details geldt is dat nog niet bevestigd en dienen we eerst de lancering af te wachten. Wat vind jij van de Zenfone 8-serie? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk