Dit zijn alle nieuwe emoji in Android 10 Q

Dit zijn alle nieuwe emoji in Android 10 Q

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 10 Q emoji

In augustus zal de allernieuwste Androidversie, Android 10 Q, officieel worden aangekondigd. Deze nieuwe Androidversie bevat niet alleen nieuwe functies maar ook nieuwe emoji. Emoji zijn namelijk onderdeel van een lettertype en het standaard-Android-font in Android 10 wordt uitgebreid met 65 nieuwe emoji.

Een luiaard om aan te geven dat je 's ochtends niet vooruit te branden bent maar er toch leuk uitziet:

Android 10 Q emoji

Een otter: "When you need to tell your significant otter that they are otterly amazing."

Android 10 Q emoji

Knoflook om vampieren weg te jagen:

Android 10 Q emoji

Wafels en knielende mensen:

Android 10 Q emoji

Hulphonden:

Android 10 Q emoji

Stelletjes met een mix van huidskleuren:

Android 10 Q emoji

Diya-lamp illustreert Diwali-festiviteiten, een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme:

Android 10 Q emoji

Er zijn 53 emoji die een genderneutrale uitvoering kregen zoals een politieagent die altijd als man werd weergegeven en een persoon bij de kapper die altijd een vrouw symboliseerde. Om stereotypering te voorkomen zijn deze genderneutraal gemaakt. Je kan nog wel altijd kiezen tussen een vrouwelijke of een mannelijke variant. Bekijk het gif'je met voorbeelden hier.

Het Unicode Consortium bepaalt welke nieuwe emoji er jaarlijks bijkomen. In februari heeft deze instantie 230 nieuwe emoji voor dit jaar goedgekeurd.

Beschikbaarheid

De nieuwe emoji zullen te gebruiken zijn in Android 10 Q. Naar verwachting wordt deze versie eind augustus officieel aangekondigd. Eigenaren van telefoons die dan op Android 10 draaien, kunnen er meteen mee aan de slag. Anderen zullen moeten wachten op een update naar deze nieuwe Androidversie.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk