Nova Launcher 8.0 bèta brengt Material You naar alle telefoons

Nova Launcher 8.0 bèta brengt Material You naar alle telefoons

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Nova Launcher 8.0 bèta is gearriveerd en daar wordt enthousiast op gereageerd. Onder andere de diepe integratie van Googles Material You en een nieuw instellingenmenu zijn nieuw in Nova Launcher 8.0.

Nova Launcher 8.0 bèta

Nova Launcher is een applicatie die ervoor zorgt dat het uiterlijk van je Androidtoestel er qua scherm anders uit te laten zien. Het biedt ondersteuning voor icon packs, unread counts en meer. Het is een geliefde launcher voor het besturingssysteem en nu is er een update die het geheel mogelijk nog geliefder maakt.

Gerelateerde artikelen


Je kunt het Nova-rood nu inruilen voor de kleuren van Material You. Ook kun je de achtergrond van de lade veranderen en worden ook de kleuren van de zoekbalk en de mappen aangepast. Kortom, het wordt een heel kleurrijk geheel (als je daar tenminste voor kiest). Je kunt voor elk individuele onderdeel een kleur instellen, maar Nova kan er wel passende kleuren bij zoeken, zodat je telefoon niet een complete regenboog aan verschillende kleuren wordt.

Heel veel kleur 

Ook zijn er nieuwe gebaren mogelijk voor het homescherm, die je kunt veranderen bij de Instellingen en de gebaren. Je hebt daar wel Prime voor nodig. Prime is de abonnementsvorm van Nova die 3,99 euro kost. Hiermee heb je allerlei extra's, waaronder verregaande personalisatiemogelijkheden. Ideaal voor wie de Android-schil van zijn eigen telefoonmerk net niets vindt. We weten dat veel van onze lezers erg te spreken zijn over Nova Launcher (ook over de gratis variant). Nova Launcher is al meer dan tien jaar oud, maar werd in 2021 volledig herschreven. Dat was even spannend, maar uiteindelijk bleek het een gouden greep van de ontwikkelaars, die nu met deze bèta dus voortbouwen op die nieuw opgebouwde versie. We kregen de update overigens niet via de Play Store, maar via de website van Nova is hij downloadbaar.

Maak jij ook gebruik van de Nova-launcher? Heb jij de bèta al? We zijn benieuwd naar je ervaringen. Laat ze achter onder dit artikel.

Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en ove ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk