Android Auto Coolwalk-interface is nu beschikbaar in bèta

Android Auto Coolwalk-interface is nu beschikbaar in bèta

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De langverwachte nieuwe interface van Android Auto is nu beschikbaar: Android Auto Coolwalk. Hierdoor wordt de interactie met apps op het scherm in de auto verbeterd. Je kunt er twee verschillende apps naast elkaar mee open hebben, zoals Spotify en Google Maps.

Android Auto Coolwalk

Androidworld-lezer Marc van de Wijngaart ontdekte de Coolwalk-optie toen hij in de auto stapte. Hij laat aan Androidworld weten: “Zojuist heb ik op mijn Hyundai Ioniq 5 met Android Auto beta de lang verwachte Coolwalk-interface te zien gekregen op Samsung S21 NL-versie Android 13 zonder root.“ Hij geeft aan dat de TomTom-app er niet goed mee werkt, omdat de routebalk aan de rechterkant samen met de instellingenknoppen zijn afgeknipt. Wel kun je het schermvullend gebruiken. De foto’s in dit artikel komen van Marc en zijn Google Maps en Spotify in verschillende verhoudingen: 1/3, 2/3 en een combi.

Android Auto Coolwalk-interface is nu beschikbaar in bèta

Auto-interface

De mogelijkheid is vergelijkbaar met de Dashboard-optie van Carplay en is ideaal voor multitasken. Hoewel je multitasken hier niet te ruim moet nemen: het is immers nog steeds een auto-interface en het is dan ook belangrijk om je ogen vooral op de weg te houden.

Je kon al eerder een splitscreen gebruiken binnen Android Auto, maar dat was alleen bij schermen met een brede resolutie. Dankzij Coolwalk komt deze moderne interface nu naar elk autoscherm, ongeacht hoe groot of klein dat scherm is. De knoppen zijn zo geplaatst dat je beide apps nog heel goed kunt gebruiken: ook als je scherm wat aan de kleine kant is.

Android Auto Coolwalk-interface is nu beschikbaar in bèta

Gerelateerde artikelen

Beetje laat

Google heeft zelf niet aangekondigd dat de update nu zou komen, omdat het alleen voor bètatesters is. Het heeft niets te maken met het feit dat Coolwalk vooral erg cool wilde zijn door ietwat laat op het feestje binnen te komen. Het zou eigenlijk al in de zomer verschijnen, maar dat is duidelijk niet gelukt.

Nu is het er voor testers. Het is dus nog in bèta en de software is nog niet af. Wanneer de nieuwe interface wel officieel wordt gelanceerd, dat heeft Google niet gezegd. Wel zal het waarschijnlijk dan pas een bericht uitsturen over deze nieuwe interface. Mocht je een bètatester zijn, dan kun je het al gebruiken, maar houdt dus rekening met de nodige bugs.

Android Auto Coolwalk-interface is nu beschikbaar in bèta

Alleen in bèta

Mocht je niet in het bèta-programma zitten maar de bèta willen installeren via een APK Mirror, dan kan dat betekenen dat je nog geen Coolwalk ziet. Dat komt omdat het een aanpassing benodigd aan de kant van de server. Je moet waarschijnlijk officieel zijn aangemeld voor het bètaprogramma (wat hier kan).

It’s a wonderful life indeed, Marc! Dank je voor de tip.

De populairste artikelen over Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk