Android 13 Beta 1 voor Google TV is uit: nog niet bepaald stabiel

Android 13 Beta 1 voor Google TV is uit: nog niet bepaald stabiel

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google is gestart met het bètatesten van Android 13 op Google TV. Het heeft hierover niet gecommuniceerd, maar voor de ADT-3-developerkit is het wel zo ver. De testversie is dus live voor ontwikkelaars zodat ze hun apps kunnen laten aansluiten op Android 13. Echter blijkt het allemaal nog niet heel stabiel te draaien.

Android TV en Google TV

9to5Google schrijft dat er verschillende testmanieren zijn voor Android TV en voor Google TV, maar ze hebben wel beiden een testmogelijkheid via de Android-emulator op televisie. Het is echter niet een heel fijne ervaring, want er zijn al allerlei verschillende problemen gerapporteerd. Zo blijkt dat bij sommige apps niet alles werkt als je een Bluetooth-hoofdtelefoon aansluit.

Ook zijn er andere Bluetooth-problemen, want wanneer je een Bluetooth-gadget probeert te paren met de televisie, dan lukt het niet om vanuit de zijknop op het ADT-3-apparaat te gaan zoeken naar Bluetooth-opties. Hier is wel een alternatieve manier van werken voor, namelijk door de ADB-aansturing in te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Afstandsbediening

Je moet niet teveel willen veranderen aan de knoppen van de afstandsbediening, want het is op dit moment niet mogelijk om het Remote & Accessories-menu te benaderen waar het gaat om knoppen instellen van de afstandsbediening. Heb je een LG-televisie en doe je mee aan de bèta, dan heb je waarschijnlijk zelfs helemaal geen mogelijkheid om de afstandsbediening te gebruiken.

Helaas is er meer wat er nog aan schort, maar goed, daar is het een beta voor natuurlijk: wanneer je wil casten naar een 4K-televisie wordt alleen het linkerbovengedeelte van het beeld getoond. Als je de Google Play Movies-app gebruikt, dan werkt 4K afspelen niet: je ziet dan alleen een grijs scherm. In het geval van iOS-apparatuur lukt het de Google Home-app niet om een verbinding op te zetten met het ADT-3-apparaat, waardoor (natuurlijk niet geheel toevallig) wordt aangeraden om een Android-toestel te gebruiken.

Android 13 Beta 1 voor Google TV is uit: nog niet bepaald stabiel

Bètatest

Het is te hopen dat de bètatest verder goed gaat en de problemen snel kunnen worden opgelost. Maar vooral dat ontwikkelaars hun apps nog beter kunnen toespitsen op het nieuwe Android 13.

Wat hoop jij dat er naar het besturingssysteem voor televisies komt? Laat het achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk