'Chrome OS krijgt eindelijk meer mogelijkheden op het gebied van vensterbeheer'

'Chrome OS krijgt eindelijk meer mogelijkheden op het gebied van vensterbeheer'

Het kunnen beheren van je vensters in Chrome OS is van groot belang. Je kan zo namelijk op je Chromebook of Chrome OS-tablet multitasken. Momenteel kan dat in twee vensters, maar het lijkt erop dat die mogelijkheid uitgebreid wordt.

Werken in meerdere vensters

ChromeUnboxed heeft op de ontwikkelaarssite Chromium Gerrit een flag ontdekt die ervoor zorgt dat Chrome OS-gebruikers een venster kunnen splitsen in meerdere delen. Daarbij krijgen de vensters niet dezelfde grootte maar nemen ze een derde en twee derde van het scherm in. Hierdoor kan je drie verschillende tabbladen/apps in verschillende grootten naast elkaar plaatsen. Een voorbeeld, de Twitter-app aan de linkerkant in het klein en Chrome aan de rechterzijde in het groot. Twitter neemt dan een derde van het scherm in beslag en Chrome de overige twee derde.

'Chrome OS krijgt eindelijk meer mogelijkheden op het gebied van vensterbeheer'

Er is nog geen aanvullende informatie beschikbaar over hoe Google deze manier van venstebeheer uiteindelijk naar Chrome OS brengt. Een mogelijk is dat je drie verschillende opties te zien krijgt, als je je venster naar één kant sleept. Die drie opties bestaan dan uit een derde, een halve en twee derde van het scherm opsplitsen.

Wil je de flag alvast inschakelen in Chrome OS? Helaas, dat is niet mogelijk want die is nog niet aanwezig in een van de openbare versies van Chrome OS. Het is dus afwachten wanneer we de instellingen zien krijgen, hopelijk in versie 104.

Wat is Chrome OS?

Chrome OS is volgens Google het snelle, eenvoudige en goed beveiligde besturingssysteem dat op elke Chromebook draait. Je vindt het systeem ook op Chrome OS-tablets. Chromebooks hebben de Alles-knop. Dat is één knop waarmee je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Zoals bestanden en apps, of antwoorden online. Maar je kan ook offline werken op deze apparaten. Veel Chromebooks hebben een touchscreen waardoor je ze ook als tablet kunt gebruiken, en de apparaten met Chrome OS werken ook met Android-apps. Meer over Chrome OS vind je hier op Androidworld.

De populairste artikelen over Chrome OS
Lees meer over:
Chrome OS Chromebooks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties