Buienradar wordt beter in het buitenland

Buienradar wordt beter in het buitenland

Weer-app Buienradar is voorzien van een update. Hierdoor werkt de app net iets beter in het buitenland. Hij kan op buitenlandse locaties nu altijd een regengrafiek voor de komende 24 uur weergeven. Dat is immers waar de app ooit voor in het leven is geroepen: weten wanneer het regent zodat je daar je plannen op kunt instellen. Dat geldt natuurlijk ook als je op reis bent.

Buienradar

Buienradar is inmiddels al online als website sinds 2006 met daarna een app. Het is niet alleen in Nederland actief: ook in steeds meer andere landen kan de app worden ingezet. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van de applicatie, die niet alleen aangeeft wanneer het gaat regenen, maar ook hoeveel graden het is en of de zon schijnt. Wel is de focus altijd neerslag, waardoor je altijd op het homescherm kan zien wanneer het regent en of dat licht, matig of zwaar is. Het is mogelijk om de weersverwachting voor twee weken te zien.

Buienradar - weer
De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

Meer info

Buienradar is al een heel imperium, met een muggenradar, een bbq-radar en een hooikoortsradar. Het heeft binnen de Buienradar-app ook een ‘Weerzine’, een magazine met artikelen over het weer, zoals vandaag het nieuws dat de ANWB afraadt om op zaterdag in de zomervakantie in de auto te stappen naar je buitenlandse bestemming, maar ook dat er tropische temperaturen zijn in Nederland en dat het dit weekend bijzonder weer is. Zeker: officieel is de zomer nog niet eens begonnen en de app toont 25 graden (in Noord-Holland althans).

Buienradar wordt beter in het buitenland
Dit is de weersvoorspelling van Ibiza, al had dit vandaag ook Maastricht kunnen zijn.

Handig plannen in het buitenland

De update is echter niet zozeer op Nederland gericht, maar dus vooral op het buitenland. Zo kun je beter plannen of je die boottocht gaat doen in Portugal, of dat je vandaag of morgen naar Disneyland Parijs gaat. Je kunt zo beter plannen zodat je uitje niet per se in het water hoeft te vallen, omdat je nu een dag vooruit kunt kijken.

Mocht je merken dat het net even anders gaat bij het opstarten van de app, dan kan dat kloppen. Buienradar heeft hieraan ook enkele aanpassingen gedaan.

Thanks voor de tip, Ronald!

Gebruik jij Buienradar al in het buitenland? Laat je ervaringen achter in de reacties bij dit artikel.

Lees meer over:
Apps Buienradar - weer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties