Beveiligingsupdate januari beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen [update]

Beveiligingsupdate januari beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen [update]

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate januari 2018

Ook in 2018 blijft Google aan het begin van de maand de beveiligingsupdates voor de Nexus- en Pixel-toestellen uitbrengen. Hierin is informatie te vinden over welke lekken in Android geïdentificeerd en opgelost zijn. Deze update wordt veelal tegelijk uitgegeven met het Security Bulletin waarin een overzicht van de verholpen beveiligingsproblemen wordt gepubliceerd, maar deze is nog niet online gezet. De categorie 2018 is nog niet eens aangemaakt dus deze informatie houd je nog tegoed van ons. Zodra deze er is, zullen we dit artikel bijwerken.

In de beveiligingsupdate worden elke maand lekken gedicht die potentieel gevaar vormen voor Android. Deze worden verdeeld in categorieën variërend van lage tot zeer hoge en dus kritische lekken die gedicht worden. Met de komst van deze updates wil Google toestellen sneller van updates voorzien en dus minder kwetsbaar maken voor kwaadwillenden die misbruik maken van lekken. Door op deze manier uit te rollen worden sneller meer toestellen voorzien van de laatste patches voor mogelijk gevaren.

Naast de Pixel- en Nexus-smartphones zullen er nog meer fabrikanten volgen die de updates beschikbaar stellen voor hun eigen apparaten. Denk hierbij aan fabrikanten als LG, Samsung, Huawei, Nokia en Sony. In de komende weken zal op diverse Androidtoestellen een notificatie binnenkomen met een beveiligingsupdate die klaarstaat.

Updates downloaden

Het bulletin voor januari is nu beschikbaar en de updates voor Nexus- en Pixel-toestellen zijn te downloaden. Allereerst worden deze aangeboden als factory images en OTA-bestanden, waarna ze pas Over The Air (OTA) uitgerold zullen worden. Wil je aan de slag met de update, dan kun je ze nu handmatig downloaden, instructies daarvoor kun je hier vinden.

*Update 03-01: Google heeft het Security Bulletin vrijgegeven. Hierin wordt aangegeven dat er 37 kwetsbaarheden zijn verholpen. Er zijn 5 kritieke lekken opgelost.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk