Belgische provider brengt 5G naar meer klanten met limiet van 100 Mbps

Belgische provider brengt 5G naar meer klanten met limiet van 100 Mbps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Belgische provider Proximus maakte woensdag aan klanten bekend dat ze vanaf 1 juli kunnen gebruikmaken van 5G-internet. In een sms van de provider lezen ze dat de snelheid begrensd is op 100 Mbps, wat trager is in vergelijking met de meeste 4G-verbindingen.

Proximus en 5G

In een sms-bericht aan Belgische klanten van het Mobile Flex-abonnement heeft Proximus bekend gemaakt dat ze vanaf 1 juli 2022 zonder extra kosten gebruik kunnen maken van 5G. Alleen is één bepaalde uitspraak opvallend, namelijk dat gebruikers kunnen surfen aan maximaal 100 Mbps. Dit is het volledige bericht:

"Beste klant, vanaf 01/07/2022 verandert je "Mobile Flex"-abonnement van naam en wordt "Mobile Flex S". Goed nieuws: in je abonnement zal je vanaf dan kunnen gebruikmaken van ons 5G netwerk, zonder meerkost, aan een maximale snelheid van 100 Mbps. Veel surfplezier! Je Proximus Team."

Geen lagere snelheid

Vandaag kan je op veel plaatsen in België met de 4G-verbinding van de provider al makkelijk snelheden halen die hoger liggen dan 100 Mbps. Op de website van de Proximus was ook geen extra informatie te zien en dus nam Androidworld.be contact op met de provider. Nee, Proximus is niet van plan om de bandbreedte voor klanten te verminderen, maar 5G zal werken op plaatsen in België waar een verouderde 4G-infrastructuur is. Omgevingen waar de snelheid van 4G momenteel lager is dan 100 Mbps. Anderzijds blijven klanten van 4G gebruik maken op plaatsen waar het sneller werkt vergeleken met de 100 Mbps van 5G.

Gerelateerde artikelen

Klanten die daarentegen gebruik willen maken van een 5G-verbinding zonder deze snelheidslimiet kunnen een Unlimited-abonnement nemen bij de provider. Daarvoor betaal je bij Proximus minstens 29,99 euro per maand en je mag dan snelheden tot 500 Mbps verwachten. Na een jaar verhoogt de provider de kost tot 42,99 euro per maand. Proximus zette in 2020 in België de eerste stappen met zijn 5G-netwerk, maar intussen bouwt de provider een volwaardig netwerk uit.

De populairste artikelen over telecom

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk