AW Poll: wat vind jij van een vingerafdrukscanner op smartphones?

AW Poll: wat vind jij van een vingerafdrukscanner op smartphones?

Vingerafdrukscanners

Inmiddels heb ik al enkele toestellen gebruikt met een vingerafdrukscanner, waaronder devices van Honor, Huawei, HTC en Sony. Ook vele andere fabrikanten bieden toestellen aan met zo'n vorm van biometrische beveiliging en waar dat in het beginstadium nog was voorbehouden aan dure toestellen hoeft dat nu ook helemaal niet meer het geval te zijn. Ook devices met een lagere instapprijs bevatten soms al zo'n scanner en hiermee wordt deze vorm van beveiliging steeds geaccepteerder en maken ook steeds meer mensen er gebruik van.

Fabrikanten kunnen uiteraard zelf kiezen waar ze zo'n scanner plaatsen en er zijn enkele plekken waar je zo'n scanner kunt vinden op een toestel. We zien vaak dat de vingerafdrukscanner verwerkt is aan de voorkant van het toestel onder het scherm, al dan niet in een fysieke thuisknop. Veel andere fabrikanten kiezen voor de achterkant, waardoor je de vinger snel kunt scannen als je het toestel uit je broekzak haalt. Ook zijn sommige smartphones uitgerust met een scanner aan de zijkant, waarbij Sony wel de bekendste fabrikant is. Elke plaats kent zijn voor en nadelen en voor een ieder is dat erg persoonlijk en natuurlijk een kwestie van wennen.

In deze AW Poll willen we van jullie enkele dingen weten over vingerafdrukscanners. Zo is de eerste vraag of jij momenteel al een toestel bezit met zo'n scanner aan boord. Ook stellen we de vraag of jouw volgende toestel over zo'n vorm van beveiliging moet beschikken en ten slotte willen we van jullie weten welke plaats de voorkeur geniet: voorkant, achterkant of zijkant.

AW Poll

De vraag beantwoorden doe je via onderstaand formulier.

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties