AW Poll: smartphone met vingerafdrukscanner is bijzonder populair

AW Poll: smartphone met vingerafdrukscanner is bijzonder populair

Vingerafdrukscanners

De afgelopen jaren zijn vingerafdrukscanners enorm populair geworden onder smartphonefabrikanten. Waar ze eerst alleen op dure modellen van bekende merken zaten, zie je ze nu overal. Nog steeds op de duurdere toestellen, maar ook veel in de middenklasse en Chinese budgetsmartphones zijn veelal ook voorzien van zo'n scanner. Voorbeeldje: ik heb nu de 109 euro kostende Ulefone Metal in gebruik, en over de vingerafdrukscanner heb ik niets te klagen.

De antwoorden

Maar: heeft jouw toestel ook een scanner? Ja, zegt 77 procent van de stemmers. De rest gebruikt een smartphone zonder vingerafdrukscanner. Tien procent heeft daar totaal geen moeite mee, en vindt een vingerafdrukscanner op zijn volgende telefoon niet belangrijk. Zeven procent maakt het niet uit, maar een grote meerderheid van 83 procent wil wel een vingerafdrukscanner op zijn nieuwe toestel.

En waar moet die scanner dan zitten? Er zijn ruwweg drie mogelijkheden: aan de voorkant, de achterkant of de zijkant. Die eerste wordt door onder meer Samsung, OnePlus en HTC gebruikt en heeft als voordeel dat hij ook werkt wanneer je telefoon op zijn rug ligt. Met een scanner aan de achterkant dien je het toestel dan via een andere weg te ontgrendelen, of je pakt hem even op. Fabrikanten die voor deze locatie kiezen zijn onder meer LG, Huawei/Honor en Google met zijn aankomende Pixel-smartphones. De laatste en minst gebruikte optie is een scanner aan de zijkant van de telefoon plaatsen. Sony is voor zover ik weet de enige grote fabrikant die hier voor kiest.

Daar zijn maar weinig stemmers fan van: 9 procent vindt het de beste plaats. Een meerderheid van 51 ziet de scanner liever aan de voorkant, en 38 procent wil hem aan de achterkant hebben. De overige 2 procent kiest voor een andere plek.

Kun jij je in de antwoorden vinden?

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties