AW Poll: deze Androidversie wordt het meest gebruikt

AW Poll: deze Androidversie wordt het meest gebruikt

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

AW Poll: Androidversie

In de AW Poll was het dit keer niet een vraag / dilemma over een actuele ontwikkeling maar over welke Androidversie jullie momenteel gebruiken. In juni 2017 hielden we een poll met dezelfde vraag. In augustus 2016 kwam namelijk Android 7 Nougat uit, gevolgd door 7.1 Nougat in oktober. Toen bleek dat in juni van 2017 65% over een versie van Android 7 beschikten.

Nu, in 2019, zet Google meer in om updates onder consumenten te verspreiden. Het begon met Project Treble waardoor grote versie-upgrades makkelijker door te voeren zijn voor fabrikanten. In Android Q is Project Mainline in het leven geroepen om beveiligingsupdates als app-updates te kunnen verspreiden, maar dat is weer een heel ander verhaal.

In deze AW Poll kijken we puur naar de gebruikte Androidversie. Uit het in mei bijgewerkt distribution dashboard van Google blijkt dat gemiddeld 10% van alle Androidapparaten op Android 9 Pie draait. Deze Androidversie werd op 6 augustus 2018 in stabiele vorm vrijgegeven. Nu is dat al wel meer dan de 5% van apparaten die vorig jaar in juni op Android Oreo draaien. In juli 2018 was dit percentage overigens gestegen naar 12%.

AW Poll Androidversie

Kijken we naar jullie lezers dan zien we dat de adoptie van Android Pie in 2019 het wel degelijk beter doet dan Nougat in 2017. Uit meer dan 1200 stemmen blijkt namelijk dat 70% van jullie Android 9 gebruiken, tegenover de eerder genoemde 65% van Android Nougat in juni 2017. Niet een denderend verschil, maar wel een verbetering. Tel daarbij de 4,4% op die de gok heeft genomen en een bèta-versie van Android Q op hun toestel hebben gezet, en je komt uit op een verbetering van bijna 10%.

Op de tweede plaats zien we Android Oreo met bijna 16% van de stemmen, waar een kleine 3% nog op Android Nougat is blijven hangen, iets meer dan de 2,5% van Android Marshmallow. Alle andere versies kunnen rekenen op minder dan 1% van de stemmen.

Kortom, het gaat de goede kant op, maar het kan nog altijd beter. Elk jaar rond dit tijdstip een AW Poll houden om te peilen hoe de adoptie van de nieuwste Androidversie gaat is daarom geen slecht idee. Dus mocht mijn opvolger dit ooit nog lezen: even op je to-do lijstje zetten!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk