Audioproblemen Google Pixel opgelost na laatste update

Audioproblemen Google Pixel opgelost na laatste update

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Audioproblemen Pixel (XL)

De audioproblemen bij zowel de Pixel als de Pixel XL kwamen voor bij hoge volumes. Hier was een vervorming hoorbaar die het luisteren naar bijvoorbeeld muziek onprettig maakte. Dit was niet alleen het geval via de speakers, maar ook bij het aansluiten van een headphone op de Pixel-smartphones. Het maakte hierbij ook geen verschil vanuit welke bron de audio afgespeeld werd.

Toen de problemen net ontdekt werden, was het de vraag of het een hardware- of software-issue was. Gelukkig bleek het met een software-fix op te lossen te zijn en dat is nu gebeurd. De nieuwste beveiligingsupdate voor de Pixel en Pixel XL zorgen ervoor dat het audioprobleem als sneeuw voor de zon is verdwenen. Ook op Reddit melden gebruikers dat de bug verdwenen lijkt te zijn na de nieuwste update.

Nog niet in Android 7.1.2

Recent begon Google met het uitrollen van Android 7.1.2 voor bètagebruikers van Android, waaronder Pixel-toestellen. Hierin is deze fix nog niet verwerkt. Dus draai je de laatste bèta, gebaseerd op Android 7.1.2, dan is deze bug nog niet verholpen. Wanneer dit verwerkt wordt in Android 7.1.2 is op dit moment niet bekend.

De Pixel en Pixel XL zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar in Nederland en België, maar wereldwijd gaan de verkopen vrij goed. Wanneer en of de toestellen beschikbaar zullen zijn in Nederland en België is op dit moment nog niet bekend.

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk