Androidworld versterkt het team met techroutinier Dennis Mons

Androidworld versterkt het team met techroutinier Dennis Mons

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Vanaf vandaag is AW en AW Smart een kleurrijke redacteur rijker. De doorgewinterde journalist Dennis Mons komt de redactie versterken met zijn vrachtwagen vol ervaring en zijn eigenzinnige tone of voice. Maar wie is ‘Mons’ zoals vrienden collega’s hem kortweg noemen? We laten hem zich even voorstellen.

Dennis Mons de Wonderspons kent het klappen van de zweep

Het zal me niets verbazen als je mijn naam, gezicht of stem in de loop der jaren hier en daar wel eens voorbij hebt zien of horen komen. Niet verwonderlijk aangezien ik al sinds mijn 22e over tech, games en films schrijf. Laat me even een kleine bloemlezing geven over mijn heerlijke carrière.

Als jonge knul wilde ik eigenlijk de kunstacademie gaan doen. Maar daarvoor moest ik wel werk tonen op een aantal gebieden. Schilderen en tekenen gingen me toen goed af, maar ik zag de bui al hangen om een beeldhouwwerk te maken. Dat ging hem niet worden.

Op de middelbare school was ik echter een van de schrijvers/hoofdredacteuren van de schoolkrant. En het op papier zetten van verhalen ging me verdraaid goed af. De ‘tweede keuze’ om journalistiek te studeren was dan ook snel gemaakt.

In alle eerlijkheid was de Evangelische Hogeschool voor de Journalistiek en ik niet helemaal een goede match. In mijn derde jaar heb ik dan ook colleges laten schieten, en ben ik op aanraden van mijn toenmalige docenten me gaan verdiepen in design en DTP. Ik kreeg dan ook al snel een baan in een drukkerij.

Androidworld versterkt het team met techroutinier Dennis Mons

Ik weet het nog als de dag van gisteren.

Snuffelen aan de wereld van tech en games

Binnen een jaar zag ik echter een vacature voorbij komen als redacteur voor een magazine over design en DTP. Vrij suf om over te schrijven, maar de uitgever had ook tienerblad weBBer onder de vleugels (not for girls and parents). Daar kon ik mijn ei kwijt voor mijn grootste passies: games, tech en films.

Vanaf dat moment ging mijn leven in een fijne stroomversnelling. Ik werd (eind)redacteur bij Home Entertainment Today, waar ik veel meer leerde over alle takken van tech. Daarnaast kon ik bij die uitgever ook schrijven voor Xbox Magazine en [N]Gamer. Best of all worlds.

Wat volgde was een gedurfd uitstapje naar ‘the Dark Side’, oftewel PR. Ik heb bijvoorbeeld fantastische campagnes en stunts gecreëerd voor onder andere Electronic Arts en Codemasters. Maar het bleef toch een beetje pijnlijk om een game als Catwoman aan te smeren bij vrienden en kennissen in de industrie. Nabellen, zoals men dat moest doen, was tergend.

Daarna stapte ik in bij Sp!ts, ‘dat gratis ANP-krantje’. Maar goddank schreef ik niet ANP over maar werd daar tech/game/filmexpert. Hierdoor vloog ik de hele wereld over en heb veel grote ontwikkelaars en Hollywood-sterren ontmoet, van Shigeru Miyamoto tot Samuel L. Jackson. Ik heb zelfs elke (veel te vroege) dinsdagochtend bij Goedemorgen Nederland gezeten op NPO1 om tech en games minder nerdy te maken.

Bekende kop?

Uiteindelijk belandde ik vervolgens weer bij Power Unlimited, het oudste gamemagazine van Nederland (na een jaartje ook wat dingen voor GameKings te hebben gedaan). Daar leerde ik van mijn collega’s (en inmiddels zeker ook vrienden) weer andere zaken in mijn rol als content manager en hoofdredacteur van InsideGamer.

Bij PU/IG werd ook mijn passie en talent voor presenteren aangewakkerd. Zo deed ik veel videoreviews en dagelijkse redactievideo’s (de reden overigens waarom mijn andere bijnaam ‘Dennis Mons de Wonderspons’ is… tergend maar schattig). Ook deed ik verslag van evenementen als IFA, CES, Gamescom, E3, Star Wars Celebration en maakte ik toffe thema-uitzendingen op Twitch zoals een Sinterklaas-stream voor een goed doel en een 24-uurs-stream voor Borderlands 3 (slopend maar leuk).

Bij PU deed ik ook video’s en podcasts, en bij mijn daaropvolgende baan bij WANT.nl en OneMoreThing.nl kreeg ik die kans wederom. Los van het feit dat ik sowieso al bezig bleef met tech over een scala aan onderwerpen, was mijn wekelijkse podcast Freakin’ Nerds altijd een hoogtepuntje. Dus geloof me, ik ga die trend voortzetten bij AW!

Dat is wat ik deed, maar wié ben ik?

Het is allemaal leuk en aardig om te name droppen, maar wie is Mons? (Altijd leuk om over jezelf te schrijven in de derde persoon.) Mons, of natuurlijk gewoon Dennis, is inmiddels 46 jaar oud, maar nog steeds een klein kind. Ik ben altijd geobsedeerd geweest door tech en zeker ook Android.

Laten we het erop houden dat ik vrij snel de HTC Dream had en Apple-fanboys uitlachte vanwege het gebrek aan features op iOS. Ik gebruikte toen al twee daily drivers van Android en iOS, en die laatste wilde ik dan ook snel jailbreaken om er Cydia op te zetten. De eeuwige strijd is iets waar ik vrolijk van werd, zeker vanwege het feit dat Android altijd een we did it first had (en heeft).

Star Wars en LEGO zijn ook mijn passies

Dat getweak zit nog steeds in mijn systeem. En als het dan niet tech is (kan moeilijk reviewexemplaren openschroeven, maar wil het wel), dan vind ik mijn fiks in het bouwen van LEGO. Overigens vooral Star Wars LEGO. Het maakt me zen, net als een potje pool, want van 8-ball en 9-ball word ik rustig.

En wat Star Wars betreft: RTL Late Night heeft me ooit ‘de grootste Star Wars-fan van Nederland’ genoemd. Klinkklare nonsens, maar dat ik SW hoog heb zitten is een publiek geheim. Ik heb zelfs de eer gehad om panels op Echo Base Con te presenteren voor een paar honderd mede-nerds. De liefde was overweldigend.

Androidworld versterkt het team met techroutinier Dennis Mons

Mijn vrienden en ik tijdens de première van The Rise of Skywalker. En ja, da's mijn mams. She nerd.

Meer nerd-vrienden maken hier op AW!

Dus ja, ik zeg met trots dat ik een nerd ben, en zoals gezegd ook nog steeds een kind. Ik zit lekker op mijn plekje in de binnenstad van Hoorn, geniet van mijn poes (Allball) en vriendin, en hoewel ik Amsterdam mis, waar ik 15 jaar woonde, is dit stapje ‘terug’ eigenlijk wel prima.

Dus bij dezen: alle kaarten open. Ik kijk uit naar mijn bijdragen aan AW en AW Smart op welke manier ook. Mijn hersenpan klapt uit elkaar met nieuwe ideeën. Vette artikelen, toffe verslagen, reviews en unboxings, en natuurlijk ook weer in een podcast duiken. Houdt rekening met veel Star Wars-referenties!

Q&A... erhm, aan mezelf

Nog even vast wat vraagjes waar ik zelf antwoord op geef:

Beste tech? De eerste iPhone uit 2007. Ik snap dat het vloeken in de kerk is, maar dankzij de eerste iPhone werden bedrijven gedwongen anders te kijken naar smartphones. Mede dankzij de iPhone hebben we nu Android. En op het moment dat ik Android in mijn armen sloot, was het pijnlijk om te zien hoe traag Apple reageerde op fijne vernieuwingen.

Beste film? Ik zou Empire Strikes Back kunnen noemen, maar een film die ik minstens zo vaak heb gekeken is Naked Gun. Kan het niet helpen, want het is heerlijk stupide.

Beste serie? Op dit moment Ted Lasso, want ik had de opbeurende boodschap echt nodig. Maar Star Trek: TnG en Battlestar Galactica (de nieuwe) staan zeker in mijn top vijf.

Fijnste Android-apparaat? Zonder enige twijfel de razr 40 Ultra. Ik had er een hard hoofd in, maar ben nu overtuigd dat er zeker ruimte is voor foldables en flips. Dat buitenste scherm vond ik zaligmakend. Maar zoals gezegd ook de HTC Dream, die mijn ogen opende wat Android betreft.

Androidworld versterkt het team met techroutinier Dennis Mons

Verdraaid intrigerend, ondanks tekortkomingen (Afbeelding: HTC)

Grootste achievement to to nu toe? Er zijn er velen, maar mijn eerste interview met een beroemde persoon was Samuel L. Jackson voor de film Shaft. Hij had geen zin om te praten over blaxploitation maar zag de mini-lightsaber om mijn nek hangen. We hebben het daarna alleen maar over Star Wars gehad.

Mooie bijkomstigheden zijn ook rijden in een monstertruck in Vegas, duiken in een onderzeeër in Noorwegen, vliegen in de grootste luchtballon van Europa én, belangrijker nog: mensen ontmoeten die me kennen via sites, socials of vids en écht een band vormen. Leuk om te pochen met bovenstaande toffe dingen, maar jullie zijn belangrijker.

Grootste vrees? Hoogtevrees is er één van, maar ik heb een variatie die valangst heet. Ik vind keukentrapjes en roltrappen eng. Oh en motten word ik bijzonder nerveus van. Spinnen en slangen zijn prima oké.

Grootste liefde? Stilte en natuur. In alle hectiek zou je het bijna vergeten.

Wat is mijn doel bij AW? Jullie zijn mijn doel. De tofste content maken waar je van kan genieten. En het fijne is; jullie kunnen me vanaf vandaag allemaal laten weten wat we kunnen doen, nieuws dat we kunnen oppakken; alle tips zijn welkom.

Het is me een genoegen met jullie kennis te maken, en jullie weten me nu te vinden. Drop gerust vragen in de comments, of voeg me toe op Twitter (X), Facebook of Instagram!

May the Force be with You,

Dennis Mons de Wonderspons

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk