Android Pay nu officieel beschikbaar in België

Android Pay nu officieel beschikbaar in België

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Afrekenen met Android Pay in België

Android Pay is een betaalsysteem van Google dat werkt op Android-toestellen met een NFC-chip. Je voegt een creditcard of betaalkaart toe aan Android Pay en kunt vervolgens in winkels, op websites en in apps afrekenen. Daarbij krijgt de winkelier geen informatie over jouw betaalpas of kredietkaart, wat misbruik in de vorm van het skimmen van rekeningen voorkomt. Om te betalen met Android Pay hou je je smartphone bij de betaalterminal, en kiest vervolgens met welke betaalkaart of creditcard je af wilt rekenen.

De betaaldienst werd tijdens het Mobile World Congress van 2015 aangekondigd en is sinds september 2015 beschikbaar in de Verenigde Staten. Daarna zijn onder andere Australië, Japan en Polen toegevoegd aan het lijstje met landen waarin Android Pay ondersteund wordt.

Meer dan 85.000 locaties

Nu Android Pay officieel beschikbaar is in België, is het mogelijk om met Pay te betalen in onder andere winkels en restaurants. Volgens Google zijn er meer dan 85.000 locaties waar het betalen door middel van Android Pay ondersteund wordt. Wanneer een winkelier voorheen al de mogelijkheid bood om contactloos te betalen, is het nu ook mogelijk om dat met Android Pay te doen.

Wanneer je één van de bovenstaande symbolen bij een betaalautomaat ziet, dan weet je dat het betalen met Android Pay ondersteund wordt in de winkel. Google haalt in zijn aankondigingsbericht de namen Carrefour, McDonald's, Quick, Media Markt en H&M aan, maar Pay werkt dus in elke winkel die contactloos betalen aanbiedt.

Het is ook mogelijk om met Pay af te rekenen in apps. Dit wordt onder andere ondersteund door Deliveroo en Fancy. De verwachting is dat er snel meer apps en websites gaan volgen die deze betaalmethode ondersteunen.

Deelnemende banken

In België bieden momenteel drie banken ondersteuning voor Android Pay. Het gaat om BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Op korte termijn zullen ook CBC/KBC/KBC Brussels ondersteuning voor het betaalsysteem bieden.

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk