Beveiligingsupdate november beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Beveiligingsupdate november beschikbaar voor Pixel- en Nexus-toestellen

Beveiligingsupdate november 2018

Google zet steeds meer de puntjes op de 'i' wat de beveiliging van Android betreft. Maandelijks brengt het voor zijn toestellen een beveiligingsupdate uit die via een image of een Over The Air (OTA)-update op jouw telefoon kan worden geïnstalleerd. Fabrikanten van Android-telefoons worden telkens op de hoogte gebracht van alle gevonden kwetsbaarheden, zodat ook zij aan de slag kunnen met een beveiligingsupdate. Vaak zien we dat duurdere toestellen elke maand een update krijgen en de midrange- en budgettelefoons per kwartaal.

In zijn Security Bulletin krijg je telkens de verschillende kwetsbaarheden te zien en waar ze zich bevinden met telkens een linkje dat leidt naar een pagina die meer informatie geeft over de kwetsbaarheid. Er is ook een rangschikking die duidelijk maakt in welke mate er een risico is. Je hebt kritieke fouten, maar ook fouten die een minder groot gevaar vormen.

Opmerkelijk is dat dit de laatste beveiligingsupdate zal zijn voor de Nexus 5X, de Nexus 6P en de Pixel C-tablet. De toestellen draaien momenteel op Andorid 8.1 Oreo en Google trekt er nu de stekker uit wat betreft beveiligingsupdates. In totaal werden er 36 fouten verholpen voor deze maand, waarvan 7 als kritiek bestempeld werden. Je kan ze via deze link doornemen.

Update installeren

Als je een Pixel hebt of Nexus-toestel kan je hem via een OTA-update downloaden, of je kan hem ook handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen. Google geeft je hier de Factory Images en hier de OTA-bestanden van de laatste update. Als je geen telefoon van Google hebt, dan moet je nog even wachten tot de fabrikant van je telefoon zijn beveiligingsupdate uitrolt.

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties