Verklapt Android 12L bèta het bestaan van een Pixel Fold?

Verklapt Android 12L bèta het bestaan van een Pixel Fold?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er is een afbeelding en een verwijzing naar de Google Pixel Fold verschenen. In de nieuwste bètaversie van Android 12L, de Androidversie die speciaal voor foldables ontwikkeld wordt, is namelijk een codenaam opgedoken. Gaat de Pixel Fold er dan toch komen?

Android 12L

Een opvouwbare pixel werd lange tijd gezien als het hoofdproduct van het Android 12L-project. Een speciale Androidversie die speciaal voor foldables, Chrome OS en tablets ontwikkeld wordt. Android 12L moet onder andere slimmer gaan omgaan met extra schermruimte. Meer uitleg over deze Androidversie lees je overigens in onderstaande artikelen.

Verklapt Android 12L bèta het bestaan van een Pixel Fold?

Pixel Fold stopgezet of toch niet?

De Google Pixel Fold is nu zo'n twee jaar in ontwikkeling en de release van het toestel was officieel gepland voor het vierde kwartaal van 2021. Berichten die later volgden brachten echter naar buiten dat het toestel dit jaar aangekondigd zou moeten worden. In een later bericht kwamen we echter met het nieuws dat Ross Young, topman van Display Supply Chain Consultant, aangaf dat Google gestopt zou zijn met het project rondom de Pixel Fold. Volgens hem had Google geen vertrouwen meer in het project en werden de kosten voor het project en het uiteindelijke product te hoog.

Gerelateerde artikelen

Nu is er een tweede bètaversie van Android 12L en in deze betaversie wist 9to5Google een verwijzing te vinden naar de Pixel Fold. Zo vond de website een codenaam, ‘Pipit’ die zou verwijzen naar het toestel en vond het een afbeelding met animatie die naar een Pixel Fold lijken te verwijzen. In de animatie, die je hieronder kunt zien, zie je een opvouwbaar toestel met het Google logo in gesloten toestand. De animatie toont de simkaartsleuf van het toestel. De laatste animatie toont de vermoedelijke Pixel Fold in open toestand. Wat we kunnen zien aan het toestel is dat deze een bredere beeldverhouding heeft dan de Samsung Galaxy Z Fold 3.

- Tekst gaat verder onder de animaties -

Verklapt Android 12L bèta het bestaan van een Pixel Fold? Verklapt Android 12L bèta het bestaan van een Pixel Fold?

Betrouwbaar?

De codenaam en de animaties zouden naar de Google Pixel Fold kunnen verwijzen. Een argument hiervoor is dat de animaties ongeveer hetzelfde zijn als de animaties die je bij het instaleren van een 'gewone' Pixel-smartphone krijgt. Het zal daarentegen ook over een voorbeeld animatie kunnen gaan, waarin Google alleen een omtrek van een niet bestaande foldable als voorbeeld neemt.

Wat zegt jouw glazen bol, kunnen we de Google Pixel Fold verwachten? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk