Android 10 nog steeds populairste versie volgens distributiecijfers

Android 10 nog steeds populairste versie volgens distributiecijfers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 11 draait op dit moment op iets minder dan een kwart van alle Android-telefoons en daarmee is Android 10 nog steeds de populairste versie. Het blijkt uit de nieuwe distributiecijfers die Google recent heeft gepubliceerd.

Android 11-update

Google gaf op 4 oktober de aftrap van de stabiele versie van Android 12 en enkele weken later werd de update als eerste uitgerold voor Pixel-toestellen. Toch spreken we naar goede gewoonte nog altijd over de Android 11-update die in 2020 verscheen. Nog steeds draait deze versie niet op de meerderheid van de telefoons.

Google deelt al een tijd niet langer distributiecijfers van de verschillende Android-versies op maandelijkse basis, maar nu krijgen we toch nieuwe cijfers in Android Studio te zien. Android 11 werkt op 24,3 procent van alle Android-telefoons, terwijl Android 10 nog steeds het meeste te zien is met een aandeel van 26,5 procent. Verder is ook Android 9 Pie nog steeds veelvoorkomend, want op 18,2 procent van de toestellen draait deze drie jaar oude versie.

Verbeterd updatebeleid

Doordat distributiecijfers nu heel onregelmatig worden gedeeld, is het moeilijk om nu conclusies te trekken of updates nu al dan niet sneller worden uitgerold dan voorheen. Het is wel opvallend dat fabrikanten de voorbije maanden grote inspanningen hebben gedaan om hun toestellen langer bij te werken. Dat zagen we bij onder meer Samsung, OPPO, OnePlus, Xiaomi en Google. In de meeste gevallen gaat het enkel om een verbeterd beleid rond beveiligingsupdates.

Tabel met de recente distributiecijfers

Tabel met de recente distributiecijfers

We zien wel dat sommige fabrikanten erin slagen om hun toptoestellen sneller bij te werken. Een voorbeeld is Samsung dat deze maand alvast de Android 12 klaarstoomde voor zijn S21-reeks. Toch werkt Android 12 op dit moment op minder dan 0,1 procent van alle Android-telefoons en vandaar is de versie niet te zien in de distributiecijfers. Al zijn de cijfers wel zo'n drie weken oud, aldus 9To5Google.

Gerelateerde artikelen

Wil je weten of jouw smartphone straks de Android 12-update krijgt. Bekijk dan ons update-overzicht met alle telefoons van de verschillende merken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk