Amazon stelt nieuwe slimme speakers en display voor

Amazon stelt nieuwe slimme speakers en display voor

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Amazon heeft zijn nieuwe Echo-speakers en een smart display voorgesteld. Het is opvallend dat het bedrijf voor het design van de toestellen de mosterd ging halen bij Google. We bekijken de verbeterde Alexa-speakers en de nieuwe smart display.

Echo Show

De Echo Show is Amazons smart display met de Alexa-assistent aan boord. Het bedrijf heeft een vernieuwde versie ervan voorgesteld nu Google volgens geruchten binnenkort zijn eigen slimme schermpje zal voorstellen met de Home Hub. Dat gebeurt waarschijnlijk op 9 oktober tijdens Made by Google. Verder zal ook Facebook binnen enkele weken volgens de geruchten een eigen smart dislapy - met Alexa - presenteren.

De nieuwe Echo Show kreeg een groter scherm dat van 7 inch werd opgekrikt tot 10 inch. Daarnaast heeft het toestel ook een stoffen jasje gekregen dat ons meteen doet denken aan de designtaal die Google voor de Home-reeks gebruikt. De Echo 2 werd ook compatibel gemaakt met Zigbee-slimme apparaten en verder werden ook zowel de speakers als bass verbeterd. De nieuwe Echo Show zal omgerekend 195 euro kosten.

Echo Show

Echo Dot en Echo Plus

Traditioneel is de Echo Dot de kleinste telg uit de reeks slimme Echo-speakers met Alexa. Het apparaatje is de rechtstreekse concurrent van de Google Home Mini. Ondertussen is Amazon aan de derde generatie van de Echo Dot toe en die kreeg eveneens een stoffen jasje en een enorme verbetering van de geluidskwaliteit. Volgens Amazon is zijn nieuwe speaker 70 procent luider dan zijn voorganger. De nieuwe Echo Dot kost omgerekend 42 euro. 

Echo Dot

De Echo Plus is de krachtigere variant van de Echo met ingebouwde smart-home hub. Een nieuwe feature is een temperatuursensor, waardoor je Alexa voortaan kan vragen hoe warme het in een kamer is. Verder kan ook deze speaker rekenen op het stoffen design en een verbetering op het gebied van geluidskwaliteit. Deze speaker zal je omgerekend 128 euro kosten.

Via: Androidguys

Echo Plus

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk