'Zo gaat de Alcatel Idol 5 er uit zien'

'Zo gaat de Alcatel Idol 5 er uit zien'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Alcatel

Dit merk loopt alweer een flink aantal jaar mee en is ook in handen van een Chinese producent genaamd TCL. Net als bij BlackBerry mag dit bedrijf toestellen onder de merknaam Alcatel uitbrengen. De toestellen van Alcatel bewegen zich meestal in het middensegment en bieden vrijwel altijd een goede prijs/kwaliteit-verhouding voor de koper.

Evan Blass heeft op zijn Twitter-account een foto gepubliceerd van wat volgens hem het nieuwe vlaggenschip van Alcatel gaat worden. Op de afbeelding zien we een render van de Alcatel 5 welke waarschijnlijk niet tijdens de CES gepresenteerd gaat worden maar op 26 februari. Deze datum zien we namelijk op het display staan.

We zien op de render dat ook Alcatel heeft gekozen voor de 18:9-vormfactor voor het beeldscherm waardoor het toestel langer maar wel smaller wordt, iets wat vrijwel elk toestel heeft dat vanaf nu uitkomt. Het tweede dat opvalt aan de Alcatel 5 is dat het aan drie zijden smalle bezels heeft maar bovenaan niet. In tegenstelling tot andere merken heeft Alcatel ervoor gekozen om de Alcatel 5 wel een voorhoofd maar geen kin te geven. Alle sensoren en camera's zitten dus aan de bovenzijde waardoor het beeldscherm extreem ver naar onder kan doorlopen.

De achterzijde van de Alcatel 5 is vrij standaard met een vingerafdruksensor onder een enkele camera met flits. Alcatel kiest dus niet voor een set-up met een dubbele camera aan de achterzijde zoals heel veel andere merken wel doen met hun vlaggenschip. Het materiaal van het toestel zal waarschijnlijk uit geborsteld aluminium bestaan en de accu zou volgens documenten van de keuringsinstanties 3000 mAh groot zijn.

Beschikbaarheid

Op basis van hetgeen we nu weten kunnen we ervan uitgaan dat de Idol 5 aan de top van het middensegment gepositioneerd zal worden. We moeten nog wel een kleine slag om de arm houden want het betreft hier een render en dat is een tekening gemaakt door een computer en geen foto.

Bron: Evan Blass

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk