Adobe Photoshop straks voor iedereen gratis beschikbaar

Adobe Photoshop straks voor iedereen gratis beschikbaar

In Canada is Adobe begonnen met het testen van een gratis versie van Photoshop. Het zal hierbij gaan om het gratis gebruiken van Photoshop op het web. Adobe is van plan om deze gratis versie voor iedereen beschikbaar te stellen.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop kennen we natuurlijk allemaal als het grafische programma van Adobe, welke het onder andere mogelijk maakt om foto's te bewerken. Het is misschien wel de beste software voor digitale beeldwerking die er momenteel is en wordt al jaren gebruikt door onder andere grafisch ontwerpers, fotografen en studenten om hun 2D- en 3D-afbeeldingen te bewerken. De handige functies in Photoshop zijn echter niet gratis. Op dit moment betaal je voor een abonnement op Photoshop maar liefst 24,19 euro per maand.

Hier gaat echter min of meer verandering in komen. In Canada test Adobe namelijk een webversie van zijn dienst die gratis beschikbaar moet komen. Wel zouden er enkele functies weggelaten worden. Deze worden enkel beschikbaar voor mensen die een betaald abonnement afsluiten. Adobe geeft wel aan dat de 'kernfuncties' aanwezig zullen zijn in de gratis webversie. Het is nog niet bekend om welke dit precies gaat, maar denk hier bijvoorbeeld aan de Lasso-tool en het werken in verschillende lagen en met maskers.

Maria Yap, vicepresident bij Adobe, meldt aan The Verge verder het volgende over de gratis webversie: ''We willen het makkelijker maken voor mensen om Photoshop te proberen. Je hebt dankzij de gratis webversie geen high-end computer meer nodig om Adobe Photoshop te gebruiken''.

Adobe Photoshop straks voor iedereen gratis beschikbaar

Wanneer beschikbaar?

In oktober 2021 kwam Adobe voor het eerst met een bèta waarin gebruikers Photoshop en Illustrator op het web konden gebruiken. Dit zodat gebruikers wijzigingen konden aanbrengen aan documenten die in de Adobe-cloud stonden, zonder deze documenten te hoeven downloaden. De gratis webversie waar Adobe nu aan werkt, is momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers in Canada met een gratis Adobe-account. Het is nog niet bekend wanneer de gratis webversie voor iedereen beschikbaar komt. Het is wel de bedoeling dat straks iedereen met een (gratis) Photoshop-account kan inloggen in de webversie en hier vervolgens een document kunnen aanmaken en deze kunnen bewerken.

Kun je tot die tijd niet wachten? In dit artikel hebben we vier verschillende apps voor je getest waarin je je foto's op dit moment gratis (nog) mooier kunt maken. En één ervan is ook van Adobe.

Heb jij een abonnement op Photoshop? En wat vind jij van de gratis webversie die gaat komen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Lees meer over:
Fotografie Adobe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties