Acer Chromebook Vero 514 officieel: gemaakt uit gerecycled materiaal

Acer Chromebook Vero 514 officieel: gemaakt uit gerecycled materiaal

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Acer heeft zijn nieuwe Chromebook Vero 514 voorgesteld. Het is een Chromebook met een 14 inch scherm en met een behuizing die voor 30 procent uit gerecycled materiaal bestaat. Hij werkt op de 12de generatie van Intel Core-processors.

Acer Chromebook Vero 514

Met de nieuwe Chromebook Vero 514 wil Acer klanten aantrekken die belang hechten aan de duurzaamheid van het product. Zo is de verpakking van de Chromebook Vero 514 voor 90 procent gemaakt van gerecycled papier. Je kan ze achteraf ook uitvouwen tot een eenvoudige laptopstandaard.

De behuizing van het apparaat is dan weer voor 30 procent vervaardigd uit gerecycled plastic en het toetsenbord bestaat voor 50 procent uit gerecycled materiaal. Toch stelt Acer dat de Chromebook ook is gemaakt met stevigheid in het achterhoofd. Hij voldoet daarom aan de MIL-STD 810H-standaard, en hij kan een val met een hoogte van maximaal 122 centimeter overleven.

Maar uiteraard blijven ook de specificaties een rol spelen. De Chromebook Vero 514 heeft een 14 inch Full HD-touchscreen met een helderheid van 300 nits. Het paneel is niet reflecterend en het wordt beschermd door Corning Gorilla Glass. Verder heeft het apparaat een HD-webcam die verstopt zit in de fijne schermranden.

De Acer Chromebook Vero 514

De Acer Chromebook Vero 514

Intel Core-processors en poorten

De Chromebook Vero 514 komt in verschillende varianten op de markt, maar allemaal hebben ze een Intel Core-processor van de 12de generatie. De accu houdt het 10 uur vol, maar na een halfuur opladen is de Chromebook al voor de helft opgeladen. Daarnaast is de Chromebook uitgerust met een wifi 6E-modem en er zijn ook verschillende aansluitingsmogelijkheden. Hij komt met onder meer 2 usb-c-poorten, 1 usb-a-poort en een HDMI-aansluiting. Over de prijs en beschikbaarheid in Nederland en België maakte Acer nog niets bekend. We hebben het bedrijf om meer duidelijkheid gevraagd.

Gerelateerde artikelen

In mei heeft Lenovo ook zijn nieuwe ThinkPad C14-Chromebook aangekondigd, die sterk focust op productiviteit. Acer stelde eerder dit jaar ook al een Chromebook-tablet voor, die komt met een stylus en een toetsenbordaccessoire. Wat denk jij van de duurzame Chromebook Vero 514? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk