3 sterke verbeteringen voor Google Wachtwoordmanager

3 sterke verbeteringen voor Google Wachtwoordmanager

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Wachtwoordmanager krijgt voortaan op elk apparaat een vergelijkbare interface. Of je hem in Chrome op desktop opent of op je telefoon. Hij gaat de kwaliteit van je wachtwoorden ook beter controleren. We bespreken drie verbeteringen voor Googles Wachtwoordmanager.

1. Consistente interface

Google kreeg regelmatig in feedback van gebruikers te horen dat de Wachtwoordmanager nogal verwarrend is, dat zegt product manager Ali Sarraf in een blogbericht. De interface in Chrome op desktop en op je Android-telefoon ziet er erg verschillend uit, waardoor gebruikers dachten dat het om twee verschillende wachtwoordbeheerders ging.

De interface zal er met een nieuwe update op alle apparaten hetzelfde uitzien. Google gaat het daarnaast in Chrome op Android makkelijker maken om in te loggen met de 'Touch to Fill'-functie. Zodra je bij het inloggen op een website op de invoerbalk tikt, krijg je al meteen een pop-up-melding waarmee je kan inloggen op één druk op de knop. Dat werkte eerder al bij het inloggen in Android-apps.

Gerelateerde artikelen

2. Betere wachtwoordcontroles

Wanneer je met de Wachtwoordmanager inlogt, wordt je wachtwoord al automatisch gecontroleerd. Google kijkt dan of dat wachtwoord te vinden is in databases van gelekte wachtwoorden. Anderzijds kan je ook in de wachtwoordbeheerder de Wachtwoordcheck gebruiken om in één klap al je wachtwoorden te controleren. Nieuw in de Wachtwoordcheck is dat Google gebruikers ook gaat waarschuwen voor wachtwoorden die hergebruikt of te onveilig zijn.

3. Makkelijk zelf wachtwoorden toevoegen

Telkens als je een nieuw wachtwoord maakt, krijg je het verzoek om het op te slaan, maar Google maakt het nu makkelijker voor gebruikers om zelf handmatig wachtwoorden in te vullen in de beheerder. Dat kan met de handige snelkoppeling van de Wachtwoordmanager die je aan het startscherm kan toevoegen.

Zo voeg je zelf wachtwoorden toe

Zo voeg je zelf wachtwoorden toe

Als laatste maakt Google bekend dat iPhone-gebruikers voortaan ook wachtwoorden voor iOS-apps kunnen genereren met de Google Wachtwoordbeheerder. Dat kan zodra ze in de instellingen Google selecteren als de dienst om automatisch wachtwoorden in te vullen. Alle verbeteringen zijn in de komende maanden beschikbaar.

Onze tips over veilig omgaan met wachtwoorden

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk