3 nieuwe smartphones: innovatief of gimmick, wat vind jij?

3 nieuwe smartphones: innovatief of gimmick, wat vind jij?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De smartphone-industrie is nog altijd innovatief, zo blijkt uit de gasten die we in onze speciale Tech In Five-podcast uitnodigen. Toch zien we ook innovaties voorbijkomen die meer lijken op gimmicks dan op belangrijke verbeteringen. Wij hebben drie telefoons gevonden met bijzondere eigenschappen. Wat vind jij ervan? Stem in de poll!

1. Telefoon met 900 led-lichtjes op de achterkant

Onlangs zagen we de voor- en achterkant van de Nothing Phone (1) voorbijkomen in een video. In de achterkant van deze nog aan te kondigen telefoon zitten meer dan 900 led-lichtjes verwerkt die een uniek patroon vormen. Maar bieden deze led-lichtjes, naast het geven van een uniek en bijzonder design, meer functionaliteiten?

3 nieuwe smartphones: innovatief of gimmick, wat vind jij?

Ja! Zo kun je instellen dat de lichtjes gaan branden als je een notificatie ontvangt. Ze kunnen ook dienen als extra lichtbron bij het maken van foto's en de verlichting kan de accustatus aangeven als je de telefoon oplaadt. Hoe voller de ledstrip, des te voller de telefoon. Meer over deze verlichting van de Nothing Phone (1) lees je hier.

2. Telefoon met fysieke scrollknop en schouderbevestiging

ASUS heeft per ongeluk een video van de nog aan te kondigen Zenfone 9 op zijn YouTube-kanaal gezet, en daar zien we dat de telefoon met een aantal zeer interessante eigenaardigheden komt. Allereerst is er een apart fysieke knop aan de zijkant waarmee je kunt scrollen. Die functie zien we nu ook al wel op sommige telefoons. Daar kan je die functie koppelen aan de aan/uit-knop om het meldingenscherm tevoorschijn te halen.

Maar er is nog meer. In de video zien we ook handige accessoire, een soort slimme rugzakbevestiging. Hiermee kan je de telefoon makkelijk onderweg meenemen. ASUS komt daarnaast ook met een soort modulaire telefoonhoes die ook als kickstand functioneert.

3. Mondriaan-telefoon die van kleur verandert

De Camon 19 Pro 5G van de Chinese telefoonfabrikant Tecno is geheel in stijl van onze Piet Mondriaan uitgevoerd. Althans de achterkant. TECNO heeft deze speciale Mondriaan Edition in samenwerking met Boston's Museum of Fine Arts gemaakt en je ziet overduidelijk de bekende geometrische vormen Piet Mondriaan bekend om staat. De vormen veranderen van kleur via uv-licht.

3 nieuwe smartphones: innovatief of gimmick, wat vind jij?

De telefoon komt verder met een 6,8-inch FHD+-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, 50 MP camera met 2x optische zoomlens, een 5000mAh en de midrange Helio G96-chipset. Helaas is deze speciale Mondriaan-telefoon niet in Europa verkrijgbaar.

Al deze telefoons komen met handige functies of zijn het eerder gimmicks? Wat vinden jullie? Laat je stem achter in de poll en verduidelijk deze in de reacties!

Revolutionaire innovatie of onnodige gimmick?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk