2 manieren waarop Snapchat veiliger moet worden

2 manieren waarop Snapchat veiliger moet worden

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Snapchat heeft nieuwe beveiligingsmaatregelen aan zijn app toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat drugsgerelateerde activiteiten beter te onderscheppen zijn. Ook komt het bedrijf met een nieuwe beveiliging om jongeren te beschermen tegen vreemden.

Zero Tolerance 

In een blogbericht meldt Snapchat dat het er steeds meer aan doet om drugshandel of andere drugsgerelateerde zaken op het platform te weren. Snapchat meldt hierbij dat het op dit moment zo'n 88% van deze zaken weet te onderscheppen. Dit doet het bedrijf door middel van machine learning en kunstmatige intelligentie. Daarbij maakt het momenteel gebruik van verschillende algoritmes die steeds beter worden in het detecteren van drugsgerelateerde zaken.

Snapchat meldt verder dat het bij het vinden van drugszaken op of door een bepaald account, deze meteen wordt verwijderd. Ook wordt er volgens Snapchat alles aan gedaan om te voorkomen dat de overtreder een nieuw account kan aanmaken. Het standpunt van Snapchat is dan ook duidelijk: ''We hebben absoluut geen tolerantie voor drugshandel op Snapchat. We blijven nieuwe maatregelen ontwikkelen om onze gemeenschap veilig te houden.''

2 manieren waarop Snapchat veiliger moet worden

Gegevens worden bewaard

Naast het verwijderen van accounts en het blokkeren van gebruikers meldt Snapchat dat in sommige (ernstige) gevallen, ze het account zullen overdragen aan de politie. Snapchat zal in dat geval meewerken aan het onderzoek door gegevens van het account te bewaren en deze te delen. Dit zal overigens altijd in overeenstemming met de wetgeving in het desbetreffende land gaan, aldus Snapchat.

2 manieren waarop Snapchat veiliger moet worden

Veiliger voor jongeren

Naast het detecteren van drugszaken komt Snapchat met een nieuwe functie die de app veiliger moet maken voor jongeren. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe functie ingebouwd die ervoor moet zorgen dat het voor vreemden moeilijker wordt om met minderjarigen in contact te komen.

Op dit moment kunnen gebruikers van Snapchat elkaars vriendenlijst niet zien en verder moet je ook met iemand bevriend zijn alvorens je met diegene in contact kunt komen. Aansluitend op deze maatregelen komt Snapchat nu met een functie om vriendensuggesties onder jongeren beter te beveiligen. Snapchatgebruikers onder de 18 jaar kunnen nu pas door iemand gevonden worden als ze een bepaald aantal vrienden gemeen hebben. Als laatste geeft Snapchat aan hard te blijven werken om de app voor alle gebruikers veilig te houden.

Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk