2 nieuwe handige nieuwe functies voor Chrome-wachtwoordmanager

2 nieuwe handige nieuwe functies voor Chrome-wachtwoordmanager

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google laat je straks handmatig wachtwoorden toevoegen aan de wachtwoordbeheerder van Chrome, en daarnaast werkt het aan de mogelijkheid om notities aan een opgeslagen wachtwoord toe te voegen. Beide functies zijn op dit moment in ontwikkeling en je kan ze alvast testen.

Notities bij wachtwoorden

Er zijn tal van goede wachtwoordenbeheerders en het gebruik van zo'n tool helpt je echt om unieke wachtwoorden te maken. Of je nu Lastpass gebruikt, Dashlane of Googles eigen wachtwoordbeheerder in Chrome. Vaak is die laatste optie aantrekkelijk voor gebruikers omdat ze het handig vinden dat hun wachtwoorden zo rechtstreeks zijn ingebouwd in hun browser.

Google werkt nu ook aan verbeteringen voor de wachtwoordbeheerder van Chrome. Allereerst zal je notities kunnen toevoegen bij je wachtwoorden. Zo'n woordje uitleg kan je helpen om beter een onderscheid te maken tussen verschillende accounts en je kan zo eventuele veiligheidsvragen toevoegen. Deze functie is als eerste ontdekt door een Reddit-gebruiker en ze is alvast beschikbaar bij de instabiele Chrome Canary-browser voor desktop.

Screenshot van de notitiefunctie

Screenshot van de notitiefunctie

Handmatig wachtwoorden toevoegen

Een tweede nieuwigheid waar Google achter de schermen aan werkt, is de mogelijkheid om zelf handmatig een wachtwoord op te slaan, dat bleek ook al uit een bericht op Reddit. Voorheen kon je wachtwoorden toevoegen aan de hand van een pop-upmelding die automatisch verschijnt wanneer je een nieuw account maakt of een wachtwoord aanpast. De nieuwe handmatige methode kan je voorlopig al activeren in de stabiele Chrome-browser voor desktop.

Om met de functie aan de slag te gaan, moet je gebruik maken van een 'Chrome flag', dat is een experimentele optie die vrij is om te testen. Kopieer en plak de volgende link in de adresbalk van je browser: chrome://flags/#add-passwords-in-settings flag. Vervolgens zet je de functie aan door Enabled te kiezen en je browser te herstarten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk