10 meest gelezen artikelen van 2021 op Androidworld

10 meest gelezen artikelen van 2021 op Androidworld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gisteren las je de meest gelezen reviews van het voorbije jaar en dit keer is het aan de beurt aan alle andere artikelen. In welke artikelen hebben jullie de voorbije maanden op Androidworld het meest tijd doorgebracht? Je ontdekt het in dit jaaroverzicht.

1. Verwijderde berichten lezen in WhatsApp

Je zal al gauw merken dat je in dit artikel nog vaker over WhatsApp zal horen. Aan de hand van de app Notification History Log hebben we in april besproken hoe je alsnog de inhoud kan lezen van verwijderde app'jes. Als je de reacties van dat artikel erbij neemt, merk je dat dit een heel veelbesproken artikel is, maar tegelijk was het wel het meest gelezen artikel van het jaar.

2. Vrees voor inactieve WhatsApp-accounts

Er was dit jaar veel te doen om het nieuwe privacybeleid van WhatsApp en uit onvrede zijn mensen een tijdlang massaal met Signal en Telegram aan de slag gegaan. Er was op een gegeven moment sprake dat WhatsApp gebruikers de toegang zou ontzeggen als ze niet instemmen met de privacyvoorwaarden, maar daar is de app uiteindelijk van afgestapt.

De bewuste veranderingen in het privacybeleid

De bewuste veranderingen in het privacybeleid

3. Je kan niet weten wie naar je WhatsApp-profiel kijkt

Ja hoor, WhatsApp sluit ook de top drie af dit jaar. In dit artikel maakten we duidelijk dat er geen manier is om te weten wie naar je WhatsApp-profiel heeft gekeken, ook al beweren malafide apps het tegendeel Wel kan je zien wanneer een bericht is bekeken of wie je status heeft gezien in de berichten-app.

4. Crashende apps

In maart zorgde een fout ervoor dat apps crashten bij een heleboel Android-gebruikers. Wij hielpen je vooruit met een oplossing die gelukkig er gemakkelijk was. Omdat dit zoveel mensen heeft getroffen, was dit één van de meest gelezen artikelen van het voorbije jaar.

Android System Webview updaten, bood redding

Android System Webview updaten, bood redding

5. Stiekem WhatsApp-berichten lezen

De woorden 'stiekem' en 'WhatsApp' pasten goed samen in 2021. We bespraken in dit artikel drie verschillende manieren waarmee je een inkomend WhatsApp-bericht kan lezen zonder dat aan de ander te laten zien. Maak kennis met de 'officiële manier', de 'makkelijke wijze' en de 'sneaky methode'.

6. Einde van gratis foto-opslag

Het feest van gratis en onbeperkte foto-opslag liep in 2021 ten einde. Google Foto's verwijst gebruikers voortaan door naar zijn betaalde Google One-dienst. Al zijn er gelukkig ook gebruikers die nog enige tijd verder kunnen met de stevige 15 GB opslag die ze met hun Google-account hebben gekregen.

Je kan controleren hoe lang je naar schatting toekomt met je 15 GB gratis opslag

Je kan controleren hoe lang je naar schatting toekomt met je 15 GB gratis opslag

7. Betalen in WhatsApp

Onvermijdelijk krijgt WhatsApp in de komende tijd een geïntegreerde betaaloplossing, ook in Nederland. Meta gebruikt daarvoor zijn Novi-betaaldienst die werkt aan de hand van stabiele cryptomunten. In dit artikel leggen we uit hoe dat systeem werkt en we vertellen de woelige ontstaansgeschiedenis.

8. Tweede Kamerverkiezingen 2021

Dit jaar trok Nederland naar het stemhokje en de rest is geschiedenis. We legden je uit hoe je de peilingen en de laatste berichten kon volgen aan de hand van verschillende apps.

10 meest gelezen artikelen van 2021 op Androidworld

9. Malware apps

Google Play Protect is een tool die dagelijks de miljoen Play Store apps scant op zoek naar bedreigingen. Dat het werk, is al meermaals bewezen, maar soms glipt malware door de mazen van het net. In april hebben we je gewaarschuwd voor acht malafide apps die je meteen van je telefoon moet verwijderen.

10. Nieuw in Google Maps

Dit jaar kwamen werden er weer een heleboel krachtige nieuwe functies voor Maps aangekondigd. in dit artikel hebben we het over een systeem dat de drukt in OV meldt en over het nieuwe 'Inzicht'-gedeelde in de tijdlijn. Er is daar ook een onderdeel 'Reizen' waar je kan ontdekken waar je hebt verbleven en in welke restaurants je hebt gegeten.

10 meest gelezen artikelen van 2021 op Androidworld

Welke artikelen vond jij dit jaar interessant?. Heeft een welbepaald review artikel jou heel erg geholpen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. De redactie en het hele Androidworld-team wensen je een fijne jaarwisseling.

Terugkijken naar 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk