Spotify gaat naast muziek en podcasts, ook audioboeken aanbieden

Spotify gaat naast muziek en podcasts, ook audioboeken aanbieden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify liet donderdagavond weten dat het Findaway overneemt. Findaway is een distributeur van audioboeken en met deze overname wil Spotify ook audioboeken gaan aanbieden aan zijn klanten.

Spotify en audioboeken

De overname moet Spotify helpen om zijn aanwezigheid in de snelgroeiende markt voor audioboeken uit te breiden. Daarnaast wil Spotify ook meer content aanbieden: "Het is de ambitie van Spotify om de plek te zijn voor alles wat met audio te maken heeft, zowel voor luisteraars als voor makers." Onderdeel van deze strategie was de overname van Gimlet Media en Anchor in 2019 waarmee de streamingdienst in de wereld van de podcasts stapte.

Gerelateerde artikelen

Spotify denkt dat de wereldwijde audioboekenmarkt gaat groeien van 3,3 miljard dollar nu naar 15 miljard dollar in 2027. Het bedrijf is dan ook van plan om samen met de kennis van het Findaway-team en de expertise van Spotify een ​​revolutie teweeg te brengen in de audioboekmarkt, zoals het bedrijf naar eigen zeggen ook deed met muziek en podcasts. Het is niet bekend of de abonnementsprijzen aangepast worden.

De Zweedse streamingdienst gaat met deze stap de concurrentie aan met andere aanbieders van audioboeken zoals Amazon, Storytel, Google, Apple en Kobo. Storytel introduceerde dit jaar zijn eigen e-reader in Nederland, waarmee je voor een vast bedrag per maand je favoriete boeken onbeperkt luisteren en lezen. De review van deze e-reader vind je hier. Rakuten Kobo heeft dit jaar ook drie nieuwe e-readers gelanceerd, waaronder de high-end Kobo Elipsa die met een stylus gebruikt kan worden.

Lees jij wel wel eens een e-book en heb je ooit luisterboeken geprobeerd? Welke dienst gebruik jij, en gebruik je een e-reader of lees je met je telefoon of tablet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Muziek

Dit vind je misschien ook leuk