6 gratis games over tv-series die echt de moeite waard zijn (2022)

6 gratis games over tv-series die echt de moeite waard zijn (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is in de Play Store een enorm aanbod aan gratis games en als je ook kwaliteit wil is het soms zoeken als een speld in een hooiberg. In dit geval bespreken we alleen de beste games die allemaal op tv-series zijn gebaseerd. Leuke games die spelers niet te opdringerig in de richting van microtransacties duwen.

1. The Walking Dead No Man's Land

The Walking Dead is inmiddels toe aan zijn elfde seizoen en je kan je dus wel voorstellen dat deze apocalyptische reeks heel wat fans achter zich heeft. De game is van het zogenaamde turn based strategy-genre. Je kan dus strategisch aan de slag met allemaal bekende personage die allemaal verschillende krachten hebben. Laat Daryl Dixon vanop een afstand schieten met zijn kruisboog, terwijl Negan de walkers van dichtbij aan stukken mept met zijn beruchte honkbalknuppel.

No Man's Land is een al wat ouder spel, maar daar merk je niets van omdat het goed van updates wordt voorzien. Als je even klaar bent met walkers uitschakelen, kan je de tijd nemen om je helden uit te rusten met betere wapens of je basis uit te breiden. Voor je het weet heb je er uren aan besteed. The Walking Dead heeft al veel games in de Play Store, maar deze is onze favoriet.

The Walking Dead No Man's Land

The Walking Dead No Man's Land

In The Walking Dead No Man's Land hebben uiteraard zombies de overhand, maar in allerlei missies moet jij deze één voor één elimineren, waarbij je aan van alles ..

2. The Simpsons™: Tapped Out

Homer Simpson heeft per ongeluk Springfield opgeblazen en het is aan jou om zijn woonplaats opnieuw van nul te bouwen. Je kan het stadje precies maken zoals jij het wil en je beheert zelfde de verschillende winkels.

Zorg er daarnaast voor dat alle bekende Simpsons-personages opnieuw in het nieuwe Springfield gaan wonen en je kan ook leuke outfits voor ze verzamelen. Het is ook een meerwaarde dat deze game geanimeerde scènes bevat die je een echt verhaal vertellen. Het enige nadeel aan Tapped Out zijn enkele technische problemen met het spel die sommige gebruikers treft. Maar fans van The Simpsons moeten deze game zeker proberen.

The Simpsons™: Tapped Out

The Simpsons™: Tapped Out

Homer Simpson heeft per ongeluk Springfield opgeblazen en het is aan jou om zijn woonplaats opnieuw van nul te bouwen. Je kan het stadje precies maken zoals jij het ..

3. Criminal Minds: The Mobile Game

In Criminal Minds: The Mobile Game kom je zelf aan de leiding van een elite team van FBI-agenten. Je gaat moordzaken oplossen samen met agenten als Rossi, Prentiss, Reid, J.J., Garcia, Lewis, Alvez, en Simmons. Op basis van hun unieke talenten kan je zelf je dream team samenstellen.

Vervolgens zoek je in deze game zoek je informatie over verdachten, analyseer je de plaats van het misdrijf en zorg je dat burgers veilig zijn. Dat doe je door leuke puzzels en mini games op te lossen tegen de tijd. Het spel bevat 60 levels en een reeks keuzemomenten die je in een bepaalde richting sturen. De bedoeling is dat je je high score telkens verhoogd.

Criminal Minds: The Mobile Game

Criminal Minds: The Mobile Game

In Crimininal Minds: The Mobile Game kom je zelf aan de leiding van een elite team van FBI-agenten. Je gaat moordzaken oplossen samen met agenten als Rossi, Pre ..

4. South Park: Phone Destroyer™

South Park Phone Destroyer is net als The Walking Dead: No Man's Land een turn-based strategy-spel. De geliefde South Park-personages grijpen naar alle soorten wapens en nemen het tegen elkaar op. Je kan in Phone Destroyer je eigen team van personages samenstellen om ze daarna sterker te maken. Het spel heeft naast de single player campaign ook een PvP-onderdeel waarbij je het tegen je vrienden opneemt.

Phone Destroyer houdt je bezig met wekelijkse events en uitdagingen. Verder kan je ook in teams strijden. Deze South Park-game krijgt over het algemeen lovende reviews van spelers, alleen zijn de krachten van upgrades voor personages soms weinig in balans. Toch blijft het spel een aanrader voor fans van de serie.

South Park: Phone Destroyer™

South Park: Phone Destroyer™

South Park: Phone Destroyer is een kaartgame maar bevat ook PvP-gevechten en is uiteraard gebaseerd op de populaire en  met meerdere Emmy Awards bekro ..

5. Narcos: Cartel Wars & Strategy

Heb je genoten van de strijd tegen Pablo Escobar en het Calikartel, dan zal je Narcos: Cartel Wars & Strategy ook leuk vinden. Hier ga je zelf je drugskartel leiden om vervolgens met concurrenten af te rekenen wanneer nodig. Via agenten Murphy en Pena onderhoud je een complexe relatie met de overheid. In dit strategiespel rekruteer je zelf kartelleden en je vecht je om territorium. Daarnaast bepaal je smokkelroutes en je kan ook samenwerken met andere spelers van de game.

Narcos: Cartel Wars

Narcos: Cartel Wars

In Narcos: Cartel Wars speel jij het leven van de drugskingpin Pablo Escobar en de game is dan ook gebaseerd op de serie, waardoor je alle hoofdpersonen in de Origin ..

6. Rick and Morty: Pocket Mortys  

Pocket Mortys is een parodie van de bekende Pokémon Games. Rick Sanchez gaat in de multiverse op zoek naar verschillende versies van zijn zijn kleinzoon Morty, die hij vervolgens in gevechten traint. Morty's trainen in plots een trend in de multiverse en Rick neemt het dus op tegen de Morty's van andere Ricks. je kan in het spel meer dan 300 varianten van Morty verzamelen die je kan combineren of kan laten evolueren. het spel heeft een campaign en een multiplayer-gedeelte.

Deze Rick and Morty Game is erg populair en krijgt inhoudelijk gezien lovende kritiek, alleen heeft het spel de laatste tijd last van crashes en andere technische problemen die de ontwikkelaar moet aanpakken. Misschien is er ergens in de multiverse ook een wereld waarin het spel vlekkeloos loopt?

Rick and Morty: Pocket Mortys

Rick and Morty: Pocket Mortys

Pocket Mortys is een game dan net een pokemon cloon is alleen dan in het universum van Rick and Morty. Verzamel alle badges en versla de duistere ricks van een ander ..

Welk zijn jouw favoriete games die op series zijn gebaseerd? Misschien heb jij een van deze al geprobeerd of kan je nog andere spellen aanbevelen. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over games

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk