Nieuw in Android Auto: Waze verbeterd, games en werkprofielen

Nieuw in Android Auto: Waze verbeterd, games en werkprofielen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto kan je nu met games entertainen terwijl je langs de kant van de weg wacht. Waze heeft een hele facelift gekregen in Android Auto en nieuw is dat de software ook ondersteuning biedt voor werkprofielen en bellen via dualsim. Dit zijn de drie nieuwigheden.

1. Waze vernieuwd

Waze heeft een broodnodige update gekregen in Android Auto, dat maakt Google bekend in zijn blogbericht. Niet alleen heeft de interface een mooie opfrisbeurt gekregen, maar er zijn ook een aantal functies gekomen die erg welkom waren.

Allereerst ondersteuning voor de donkere modus, maar de app werkt nu ook met bediening via touchpads in de auto. Wie veel op de autosnelweg rijdt zal ook vrolijk worden van de rijstrookbegeleiding die je de juiste richting op stuurt bij een moeilijke afslag. Verder heeft Waze de nieuwe interface zo gebouwd dat de focus ligt op de kaart en de instructies, en minder op de andere elementen van de interface.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nieuw in Android Auto: Waze verbeterd, games en werkprofielen

2. GameSnacks

Laat ons eerlijk zijn, als je langs de kant van de weg in de auto wacht, zijn er al heel wat manieren om je niet te vervelen. Je kan een podcast luisteren, wat muziek ontdekken of gewoon met je telefoon bezig zijn, want je staat dan toch veilig langs de kant.

Toch wil Google dat Android Auto je ook dan kan entertainen met een reeks spelletjes genaamd 'GameSnacks'. het zijn stuk voor stuk eenvoudige games, maar er is wel een groot aanbod, en je kan het hier bekijken. Eerder bracht Google ook al stemgestuurde games voor Android Auto, en die kan je zelfs tijdens het rijden proberen.

Nieuw in Android Auto: Waze verbeterd, games en werkprofielen

3. Werkprofielen en dualsim

Deze zat er al een tijdje aan te komen, maar Android Auto biedt eindelijk ondersteuning voor werkaccounts. Voortaan worden alle apps die bij je werk-account horen gewoon in de interface van Android Auto weergegeven. Je kan ze herkennen dankzij het pictogram met het koffertje dat zichtbaar is.

Gerelateerde artikelen

Wie twee simkaarten in zijn telefoon gebruikt zal ook verheugd zijn om te horen dat Android Auto nu met dualsim werkt. Net zoals dat op je telefoon werkt, kan je voortaan bij een oproep kiezen met welke simkaart je wil bellen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk