Android Auto is nu officieel beschikbaar in Nederland

Android Auto is nu officieel beschikbaar in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het heeft eventjes geduurd maar vandaag is het dan eindelijk zover, Android Auto is officieel beschikbaar in Nederland. Handen aan het stuur: Android Auto arriveert in Nederland, dat meldt Google Nederland aan Androidworld.

Android Auto in Nederland

Android Auto is Googles besturingssysteem voor infotainmentsystemen in auto's. Het platform werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd. Inmiddels is Android Auto is beschikbaar in meer dan 500 compatibele automodellen van 50 merken. Heb je zo'n infotainmentsysteem in je auto? Dan kan kan je met Android Auto je smartphone verbinden met je auto, waardoor je op je dashboard het Android Auto-scherm te zien krijgt. Hierdoor kun je niet alleen navigeren met de software van je autofabrikant maar ook met Google Maps. Daarnaast kan de Google Assistent in Android Auto ook je appjes voorlezen en beantwoorden, terwijl jij je ogen op de weg en je handen op het stuur houdt. Dat is wel zo veilig.

Gerelateerde artikelen

Omdat Android Auto officieel niet beschikbaar was in Nederland, konden mensen met een telefoon met Android 9 of lager gebruik maken van een omweg op het systeem in de auto werkend te krijgen. Op telefoons met Android 10 of Android 11 wordt Android Auto standaard meegeleverd en is het systeem gewoon te gebruiken.

Android Auto is nu officieel beschikbaar in Nederland

Nu eindelijk officieel

Google lanceert Android Auto nu officieel in Nederland. Vanaf vanavond omstreeks 17:30 uur zal iedereen met een telefoon met Android 10 of hoger meteen gebruik maken van Android Auto. Je hoeft hiervoor alleen je telefoon aan je auto te koppelen. Bij de meeste auto’s gaat dat via een usb-kabeltje, maar steeds meer auto’s ondersteunen inmiddels ook de draadloze variant, zodat je je telefoon in je broekzak kunt houden. Hoe je deze variant instelt, lees je hier. Google adviseert gebruikers met een telefoon met Android 9 of ouder om de Android Auto-app te downloaden uit de Play Store.

Je kan met Android Auto onder andere navigeren met Google Maps, Flitsmeister of Waze en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify. Daarnaast kan je inkomende berichten beantwoorden, podcasts of het laatste nieuws beluisteren en nog veel meer. Android Auto bedien je via grote knoppen op het scherm van je auto of met je stem. Zeg "Oké Google" om te praten met de Google Assistent of gebruik het microfoontje op het scherm. Bekijk hier een overzicht van Android Auto-apps die van pas kunnen komen tijdens het autorijden.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..
Android Auto is nu officieel beschikbaar in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk