Android Automotive komt naar veel meer automerken, dit zijn ze

Android Automotive komt naar veel meer automerken, dit zijn ze

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat met meer automerken samenwerken rond Android Automotive. Anders dan Android Auto, neemt het de volledige werking over van het infotainmentsysteem van auto's. Volvo, de merken van General Motors en Renault gaan met Android Automotive werken.

Android Automotive groeit

Er zijn meer dan 100 miljoen compatibele auto's die nu werken met Android Auto. Tegelijk maakte Google bekend tijdens de I/O-conferentie dat veel meer automerken aan de slag gaan met Android Automotive. Dat besturingssysteem werkte voor het eerst in de elektrische auto's van Polestar, maar voor het einde van het jaar mogen we het ook verwachten in auto's van: Volvo, General Motors en Renault. De software zal volgens Google werken in meer dan 10 verschillende auto's van deze merken.

Android Automotive is een systeem waarvoor Google met automerken samenwerkt om zijn diensten rechtstreeks te integreren in de interface van het infotainmentsysteem van auto's. Het design van Android Automotive ziet er dus bij elk automerk anders uit. Geheel volgens de eigen stijl, maar met Google Maps, de Assistent en alle andere diensten.

Android Automotive komt naar veel meer automerken, dit zijn ze

Android Automotive in een elektrische Hummer

General Motors gaat het Hummer-merk nieuw leven inblazen met volledig elektrische motors. Tijdens Google I/O kregen we ook de Android Automotive interface te zien die een eerder stoer uiterlijk heeft. Heel anders dan wat we al zagen bij Polestar.

En Android Auto dan?

Natuurlijk wil (nog) niet elk automerk de deuren wagenwijd openzetten voor Google om zo samen aan de interface voor het infotainmentsysteem te werken. Daar komt Android Auto dan bij kijken. Porsche is Googles laatste partner die Android Auto toelaat. Deze zomer mogen we de eerste compatibele auto verwachten: de 911.

Android Automotive komt naar veel meer automerken, dit zijn ze

Een diepere Andorid Auto-integratie in de BMX iX

Tot slot werkt Android Auto ook op een speciale manier in de elektrische BMW iX. Zoals altijd verschijnt de bekende Android Auto-interface op het grote scherm naast het stuurwiel, maar de integratie gaat bij deze auto wel iets verder. Als je Google Maps gebruikt dan verschijnt een kaartje met routebegeleiding ook in het midden op het dashboard. Dat is dezelfde plaats waar BMW ook de routebegeleiding voor zijn eigen ingebouwde navigatie toont.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto en Android Automotive? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk