De 4 beste alternatieven voor Google Maps in Android Auto

De 4 beste alternatieven voor Google Maps in Android Auto

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps is de standaard navigatie-app die je in Android Auto terugvindt, maar toch zijn er ook heel wat andere uitstekende apps om in de auto te testen. We geven je de vier beste Google Maps-alternatieven die compatibel zijn met Android Auto.

1. TomTom AmiGo

TomTom heeft een betaalde app in de Play Store, maar AmiGo is de gratis variant. Een meer uitgeklede versie, die nog steeds de belangrijkste voordelen van TomTom GO bevat waaronder Android Auto-ondersteuning. De app houdt verder rekening met verkeersdrukte en waarschuwt voor flitsers en obstakels op de weg.

Vooral die waarschuwingen voor snelheidscontroles zijn een handigheid die in Maps ontbreekt. Verder kan de app ook automatisch starten en sluiten wanneer je verbindt met je auto via bluetooth. TomTom belooft dat het de privacy van gebruikers respecteert en dat het geen gegevens verkoopt of gebruikt voor advertenties.

TomTom AmiGO - GPS, Flitsers, Files & Verkeersinfo

TomTom AmiGO - GPS, Flitsers, Files & Verkeersinfo

TomTom AmiGO is een gratis navigatie- en verkeersapp waarbij de community centraal staat. Automobilisten kunnen eenvoudig melden en delen wat er op de weg gebeurt, p ..
De 4 beste alternatieven voor Google Maps in Android Auto

2. Sygic

Sygic is een van de populairste gratis navigatie-apps en ze komt met een aantal troeven in Android Auto. De app biedt ondersteuning voor offline kaarten en ze bevat een hele grote databank aan adressen. Deze app stopt wel een aantal belangrijke functies achter een betaalmuur. Denk aan verkeersinformatie, informatie over mobiele flitsers, spraakinstructies en snelheidswaarschuwingen. Veel van deze features vind je gewoon gratis in Maps.

Gelukkig is een jaarabonnement wel niet heel prijzig, want het kost 19,99 euro. Je krijgt dan in ruil functies die in Maps-navigatie weer niet te vinden zijn. Het gaat onder meer om 3D-kaarten, rijstrookassistentie en een integratie van de huidige brandstofprijzen.

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic is een van de meest gedownloade en complete apps voor kaarten en navigatie. Ze komt met offline kaarten die afkomstig zijn van verschillende pro ..
De 4 beste alternatieven voor Google Maps in Android Auto

3. Waze

Deze zal voor velen ook geen onbekende zijn en Waze is daarnaast ook deel van de Google-familie. Hoewel de app de kritiek krijgt dat er sinds de Google-overname te weinig is verbeterd, blijft Waze een ontzettend interessante app.

Het belangrijkste voordeel van Waze is de grote community die melding doet van onder meer snelheidscontroles, wegenwerken en obstakels op de weg. De app houdt daarnaast rekening met de verkeerdrukte op je route, maar je kan de app ook offline gebruiken. Via spraakbediening kan je Waze vlotjes bedienen. De app kreeg in september vorig jaar nog een fraaie make-over in Android Auto.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..
De 4 beste alternatieven voor Google Maps in Android Auto

4. Gaia GPS

Als je op zoek bent naar een goed allround alternatief voor Maps, dan vind je met de eerste drie apps zeker wat je zoekt. Gaia GPS is verder nog een een aanbeveling voor de meer avontuurlijke zielen. Heb je een 4x4 waarmee je graag off-road wil gaan, dan vind je in Gaia GPS routes via topografische kaarten die andere navigatie-apps niet weergeven. De app werkt met gesproken begeleiding en werkt sinds vorig jaar met Android Auto.

Gaia GPS (Topografische)

Gaia GPS (Topografische)

Gaia is een populaire outdoor navigatie-app die voornamelijk offroad routes biedt. De app biedt routes aan voor wandelaars, bergbeklimmers, fietsers en meer.  ..
De 4 beste alternatieven voor Google Maps in Android Auto

Gebruik jij nog een andere navigatie-app als alternatief voor Android Auto? Misschien heb jij goede of minder goede ervaringen met een van bovenstaande apps? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Android Auto

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Auto

Dit vind je misschien ook leuk