YouTube Music krijgt tweewekelijkse updates en rekent af met tekortkomingen

YouTube Music krijgt tweewekelijkse updates en rekent af met tekortkomingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Verbeteringen

YouTube Music is de muziekstreamingservice van Google die Play Music op termijn moet vervangen. De lancering van de dienst kon op erg gemengde reacties rekenen. Een grote troef van Music is ongetwijfeld het grote aanbod, want de catalogus matcht het aanbod van concurrenten Spotify en Apple Music, en kan daarnaast natuurlijk nog rekenen op de miljoenen video’s van YouTube. Anderzijds mist de app wel essentiële functies zoals het alfabetisch ordenen van je albums, of het offline opslaan van muziek.

Daar komt nu verandering in, want product manager voor YouTube Music, Elias Roman, vertelde aan Engadget dat zijn team tweewekelijkse updates plant die bovenstaande tekortkomingen zullen verhelpen. Een van de problemen waar bijvoorbeeld aan gewerkt wordt, is de nogal geforceerde integratie van YouTube Music in YouTube. Van zodra je nu een artiest volgt op Music ben je automatisch geabonneerd op YouTube, en daar zit niet elke gebruiker op te wachten. Toch gebruiken momenteel zo’n 1 miljard mensen YouTube om muziek te bekijken en te beluisteren en Google is ervan overtuigd dat het integreren van zijn filmpjessite in de nieuwe streamingdienst een goed idee is.

Beschikbaarheid

YouTube Music wordt dit jaar nog in Nederland en België verwacht, maar een exacte datum van de komst is nog niet bekend. YouTube Music heeft een gratis en een betaalde versie van 9,99 dollar per maand. Dat is omgerekend ongeveer 8,50 euro. In de landen waar YouTube Music al actief is, hebben betalende klanten van Play Music gewoon toegang tot hun aangeschafte muziek, uploads en afspeellijsten. Daarnaast krijgen ze toegang tot de Premium-diensten van YouTube Music.

YouTube Music

Via: Engadget

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk