YouTube begint met uitrol nieuwe deel- en chatfunctie

YouTube begint met uitrol nieuwe deel- en chatfunctie

Video's delen in YouTube

YouTube kondigt in een blogpost een nieuwe deel- en chatfunctie aan. Er waren al langer testen bezig met een chatfunctie, waarvan de eerste al van mei 2016 zijn. De uitrol van de nieuwe functie is nu wereldwijd begonnen, zowel voor Android als iOS-apparaten.

YouTube legt uit waarom het ervoor gekozen heeft om de nieuwe functies uit te rollen. Als je nu een video met iemand wilt delen kan dit via de ingebouwde share-functie in de YouTube-app. Vervolgens stuur je een linkje op via bijvoorbeeld WhatsApp of een social media-app zoals Facebook. YouTube wil met de nieuwe functies jou in YouTube zelf houden. Voortaan kan je als je een video deelt een aantal contactpersonen aanvinken. Hierna kan je nog een persoonlijk bericht toevoegen, en word er een groep aangemaakt met deze personen.

Vervolgens is er een complete chat-interface, waarmee je met mensen kan kletsen over de video die je hebt gedeeld. Ook kan je hierin weer nieuwe YouTube-video's delen, een hartje geven als je een bericht leuk vindt, en andere mensen in de chat uitnodigingen. De conversaties en gedeelde video's komen in een nieuw tabblad genaamd 'Shared' in de navigatiebalk onderin het scherm te staan, tussen je Abonnementen en Bibliotheek in. De oude manier om video's gewoon via een linkje te delen werkt ook nog.

De uitrol is vanaf nu wereldwijd begonnen, al hebben we op de redactie het tabblad nog niet in beeld. Dit kan nog een tijdje duren, omdat Google de update in fases uitrolt. Er wordt geen app-update door YouTube genoemd die je moet hebben om het nieuwe tabblad te krijgen, dus de meest recente versie van de YouTube-app lijkt niet nodig te zijn.

De nieuwe deelfunctie doet een beetje denken aan het stopgezette Google Spaces, waarin je ook onder andere YouTube-video's kon opzoeken en met elkaar kon delen. Heb jij het Shared-tabblad al in de YouTube-app?

Bron: YouTube blog

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties