Videobellen via WhatsApp Desktop: zo werkt het

Videobellen via WhatsApp Desktop: zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan met WhatsApp Web spraak- en videogesprekken voeren vanaf je desktop. Handig! Je hoeft je telefoon er dus niet meer bij te pakken. Hoe je op je laptop of pc kunt bellen met je contactpersonen lees je in dit artikel.

Videobellen met WhatsApp Desktop

Je kan WhatsApp op verschillende apparaten gebruiken, op je telefoon, in je browser (WhatsApp Web) en als applicatie op je Windows-pc of Mac. Bellen en videobellen is sinds 2021 ook mogelijk voor de laatste categorie, de Windows-pc en Mac. Op deze manier kun je dus je familie, vrienden en collega's vanaf je pc bellen. Je kan ook een videogesprek met ze voeren.

Wil je ook (video)bellen met je vrienden, familie en kennissen vanaf je desktop? Dan heb je allereerst een aantal zaken nodig:

  • De laatste versie van WhatsApp op je pc of Mac, downloaden kan hier
  • Windows 10 64-bit versie 1903 of nieuwer of macOS 10.13 of nieuwer
  • Een microfoon en een camera
  • Een internetverbinding op je telefoon en je pc (je telefoon wordt gebruikt om de oproep tot stand te brengen)

Als dit in orde is geef je WhatsApp toestemming om toegang te krijgen tot de microfoon en camera van je computer. WhatsApp heeft de microfoon van je computer nodig voor oproepen en de camera voor videogesprekken. Nu kun je een contactpersoon bellen. Dat doe je via de knoppen rechtsboven in het chatvenster van de contactpersoon die je wilt bellen. Het cameraatje is voor videobellen en de hoorn is voor spraakoproepen.

Je kan bij een spraakgesprek via de drie puntjes je microfoon aanpassen en ophangen doe je met de rode knop

Je kan bij een spraakgesprek via de drie puntjes je microfoon aanpassen en ophangen doe je met de rode knop

Videobellen via WhatsApp Desktop: zo werkt het

Bij videogesprekken verschijnt er een apart venster en dat venster kun je verslepen naar een andere plek. Je kan zo dus een website openen of iets anders op je pc doen zonder dat het videogesprek wordt beëindigd. Ook hier kun je via de drie puntjes je microfoon of camera aanpassen en via de rode knop ophangen het gesprek beëindigen.

Videobellen via WhatsApp Desktop: zo werkt het

Bellen met groepen komt later

De spraak- en videogesprekken via WhatsApp zijn end-to-end versleuteld, zodat WhatsApp ze niet kan horen of zien. Dit geldt ook voor de gesprekken die je via je computer voert. Helaas is het nog niet mogelijk om te (video)bellen met meerdere personen wat wel mogelijk is met de app voor telefoons. WhatsApp geeft aan dit in de toekomst wel mogelijk zal zijn.

Ga jij aan de slag met WhatsApp-videobellen via je laptop of pc? Of gebruik je liever een andere app? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk