WhatsApp stopt tijdelijk met gebruiken data met Facebook in EU

WhatsApp stopt tijdelijk met gebruiken data met Facebook in EU

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

WhatsApp en data delen in de EU

Eerder deze week werd nog gedacht dat het delen van data alleen in het Verenigd Koninkrijk aan banden zou worden gelegd, maar dat blijkt niet het geval. Aan de NOS heeft Facebook bevestigd dat dit geldt voor de gehele Europese Unie. Eind oktober schreven we al een artikel waarin door een groep Europese privacywaakhonden was gevraagd om te stoppen met het delen en gebruiken van data tussen de diensten.

Die data kan gebruikt worden om beter afgestemde advertenties aan gebruikers van de dienst te kunnen leveren. Directe inhoud van berichten is niet te zien, maar op basis van telefoonnummers die ook op Facebook zijn geregistreerd kunnen wel specifieke advertenties getoond worden. Ook kan er gedacht worden aan vriendschapsverzoeken die gedaan worden op basis van verschillende data. Data wordt nog wel gedeeld, maar volgens Facebook is dat alleen maar om spam te voorkomen.

Een exacte periode waarin er geen data meer door Facebook gebruikt gaat worden voor andere doeleinden dan spamwering is onbekend. Er worden momenteel al gesprekken gevoerd tussen Facebook en de Artikel 29-werkgroep. Deze groep bestaat uit verschillende Europese privacywaakhonden. Volgende week zullen de gesprekken verder gaan. Eind augustus van dit jaar werden de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp gewijzigd. Daarbij was ook te lezen dat data gedeeld ging worden met Facebook en je had slechts 30 dagen om dit uit te schakelen. Volgens de autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk is dit onder andere te kort en moet deze optie altijd aanwezig zijn.

Bron: NOS

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk