'WhatsApp emoji-reacties gelekt: zo gaan ze eruit zien'

'WhatsApp emoji-reacties gelekt: zo gaan ze eruit zien'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De emojireacties van WhatsApp zijn gelekt door de bekende geruchtenverspreider WABetaInfo. We krijg in een screenshot te zien welke emoji ondersteund worden als reacties en het gaat om zes vaste emoji. Op dit moment is de functie nog steeds in ontwikkeling.

WhatsApp emoji-reacties

Al enkele maanden lang krijgen we regelmatig lekken te zien over emojireacties in WhatsApp. Het gaat om een functie die we kennen uit andere berichten-apps zoals Messenger en Google Berichten. In september van 2021 kregen we een eerste voorbeeld te zien dat de werking toonde, maar nu krijgen we een beter beeld dankzij onderstaande screenshots die WABetaInfo op Twitter plaatste.

We ontdekken dat WhatsApp zes vaste emoji beschikbaar maakt voor zijn reacties en je kan dus niet uit alle beschikbare emoji kiezen. We zien de duim omhoog, het hartje, het lachend gezicht met de traanoogjes, het verbaasd gezicht een huilend gezichtje en een high five. Het is niet duidelijk of WhatsApp op termijn plannen heeft om nog meer emoji als reactie toe te laten buiten deze zes.

Wanneer je een bericht lang ingedrukt houdt, verschijnen deze zes emoji bovenaan in beeld. Tegelijk zie je nog steeds de vertrouwde knoppen waarmee je onder meer op het bericht kan beantwoorden, het kan doorsturen of verwijderen. Als je vervolgens op een emoji tikt dan verschijnt hij rechts onderaan het bericht, net zoals je in andere apps al gewend bent.

Beschikbaarheid

Volgens WABetaInfo maken de emojireacties ook deel uit van de end-to-end-encryptie in WhatsApp. Op dit moment is de functie nog in ontwikkeling, maar verwacht wordt dat ze binnenkort beschikbaar zal zijn in een bètaversie van WhatsApp. Je kan je voor die bèta aanmelden in de Google Play Store. Vorige maand raakte al bekend dat de uitrol van emojireacties nu echt dichtbij komt.

De populairste artikelen over WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk