‘WhatsApp overweegt lancering betaalfunctie in Nederland’

‘WhatsApp overweegt lancering betaalfunctie in Nederland’

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp Pay in Nederland?

In China is het al veel langer de norm, want daar zijn betalingen via de WhatsApp-concurrent WeChat dagelijkse kost. Toch merken we nu steeds vaker dat WhatsApp, en met name moederbedrijf Facebook, interesse heeft in betaaldiensten. WhatsApp Pay zou dit jaar naar meer landen uitgerold worden.

WhatsApp Pay bestaat al langer in India in samenwerking met lokale banken, maar nu zou er ook getest worden aan de hand van een enquête voor WhatsApp Business-gebruikers of er ook in Nederland interesse is.

Zo werkt het

Tweakers kreeg een screenshot in handen van de enquête. In de introductie van de enquête wordt letterlijk vermeld dat overwogen wordt om een betaaldienst uit te rollen voor bedrijven, maar over een mogelijke termijn wordt niet gesproken. Bedrijven zouden een eigen QR-code krijgen die verbonden is aan hun rekening en klanten kunnen daarmee eenvoudig de bedrijven betalen door de code te scannen. De klanten zelf zouden verder geen extra gegevens moeten invoeren. WhatsApp zou ook in Nederland gaan samenwerken met een financiële partner, maar het is momenteel nog niet duidelijk om welke het precies gaat.

WhatsApp zou bedrijven willen stimuleren om de functie uit te proberen, want de berichtendienst zou voor de eerste 1000 euro of 1500 euro geen transactiekosten doorrekenen. Daarna zouden transactiekosten worden overwogen op basis van percentages van het bedrag samen met een vaste kost van 25 eurocent per verrichting.

Voorlopig gaat het slechts om een enquête waarin WhatsApp zijn interesse in de uitrol van een betaaldienst in Nederland bekend maakt. Daarmee is het nog helemaal niet zeker of we ooit zo'n dienst te zien zullen krijgen. Wij willen alvast van jou weten wat jij ervan denkt in de reacties onderaan dit artikel.

WeChat

WeChat

WeChat is momenteel de grootste berichtenapplicatie in China maar maakt snel markt in de landen om China heen. De messenger is zeer uitgebreid met zeer veel mogelijk ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk