Twitter krijgt een nieuwe look en diverse aanpassingen

Twitter krijgt een nieuwe look en diverse aanpassingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Verbeteringen

Twitter geeft aan dat het veel geluisterd heeft naar feedback en suggesties van gebruikers, waarbij zowel positieve als negatieve feedback is geanalyseerd. Dit heeft geleid tot een verbeterde app die lichter, sneller en gebruiksvriendelijker moet zijn, aldus Twitter.

Deze verbetering worden vanaf nu uitgerold naar de desktopversie, Tweetdeck, de web-app Twitter Lite en de Android- en iOS-apps. Wat kunnen we allemaal voor nieuws verwachten? Wel, het is niet baanbrekend en we hebben de nieuwe look ook al in de testversie van Twitter gezien.

Typografie is verfijnd - meer consistentie

Dit is te zien aan de koppen die nu dikker gedrukt zijn, zodat je direct ziet wat er gebeurt op je tijdlijn. Ook kunnen profielfoto’s rond worden afgesneden. Hierdoor is het nog duidelijker wat er door wie getwitterd wordt.

Intuïtiever symbolen bij tweets

Dit zorgt ervoor het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid, vooral voor nieuwe Twitter-gebruikers. Twitter verduidelijkt: "Sommige gebruikers dachten bijvoorbeeld dat de antwoordknop, het pijltje, bedoeld is om een Tweet te verwijderen of om terug te gaan naar de vorige pagina. De pijl wordt vervangen door een spreekwolkje, wat een symbool is dat iedereen kent." Ook worden de symbolen lichter van kleur.

Twitter krijgt een nieuwe look en diverse aanpassingen

Live counter

Eerder was in Twitter bèta in realtime te zien hoeveel likes, retweets en reacties een tweet kreeg. Deze functie komt nu ook naar de stabiele versie. Zo kun je dus live zien hoe populair een bepaalde tweet van iemand is.

Twitter voor Android

Wil je de officiële Twitter-app ook eens proberen? De app kan via de knop hieronder gedownload worden naar je Androidsmartphone of -tablet. Wat vind jij van de nieuwe look en aanpassingen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk