Telegram-update: publieke groepen, pinned posts en chatten met 5000 man

Telegram-update: publieke groepen, pinned posts en chatten met 5000 man

Telegram

Versie 3.7.0 van Telegram rolt nu uit, waarbij de limiet van groepsgesprekken is opgehoogd naar maar liefst 5000 personen, waar dat eerder nog op 1000 personen lag. Admins van zulke 'super-groepen' kunnen nu bepaalde posts aanmerken al belangrijk en 'pinnen', waardoor het bericht bovenaan het chatsscherm wordt weergegeven, bijvoorbeeld als reminder of eisen over het gedrag dat je gaat vertonen.

Daarnaast kunnen zulke groepsgesprekken ook publiekelijk gedeeld worden via een kort linkje, waardoor andere Telegram-gebruikers deel kunnen nemen aan zo'n gesprek en ook de gespreksgeschiedenis kunnen inzien. Hierdoor ligt het gevaar van spammers natuurlijk wel op de loer, maar daarvoor heeft Telegram verschillende tools voor moderators geïntroduceerd. Zo kunnen berichten van een bepaalde persoon in één keer worden weggehaald, kan zo'n persoon geblokkeerd worden en ook gerapporteerd bij Telegram.

Tenslotte kan elke groep om worden gevormd tot zo'n supergroep, waar daar eerder minimaal 200 deelnemers voor nodig waren. De hierboven beschreven functies zijn namelijk alleen aanwezig in zo'n supergroepsgesprek en niet in een normaal groepsgesprek.

Beschikbaarheid

Versie 3.7.0 van Telegram is gratis te downloaden via onderstaande button.

Bron: Telegram

Telegram
Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties