Tip: zo luister je muziek van YouTube (Music) op je Sonos

Tip: zo luister je muziek van YouTube (Music) op je Sonos

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Muziek van YouTube of YouTube Music afspelen op je Sonos-speaker? Dat is helaas niet mogelijk maar gelukkig is er de app SonosTube.

Sonos doet niet aan bluetooth

Sonos is de audiofabrikant bekend van de verschillende Sonos-speakers en andere audio-apparatuur die ze al jaren op de markt brengen. Helaas doet Sonos niet aan bluetooth, alle Sonos-speakers gebruiken wifi om draadloos te verbinden. Hier heeft Sonos zo zijn redenen voor.

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om bluetooth toe te voegen aan een Sonos-speaker om zo bijvoorbeeld muziek van YouTube erop af te spelen. Je kunt Sonos rechtstreeks vanuit Spotify bedienen of wachten totdat YouTube Music de reeds aangekondigde ondersteuning zal gaan uitrollen. Helaas is nog niet bekend wanneer dat is.

[readmore articles="194019,195554"]

SonosTube for Sonos & YouTube

Wil je niet wachten op deze ondersteuning of knutselen met adapters of een bluetooth-receiver? Dan is er SonosTube for Sonos & YouTube. Dat is een zeer handige app waarmee je muziek van YouTube kunt afspelen op jawel, je Sonos-speaker.

Screenshot van SonosTube

SonosTube begint in een scherm met de navigatiebalk onderin. In deze balk vind je een zoekfunctie, informatie over de in-app-aankoop, de 'Library' of bibliotheek en de 'Settings' waar je de kamers met je Sonos-speakers/Sonos-groepen kunt vinden.

De app wil natuurlijk eerst toegang tot je Sonos-systeem. Daarna kun je meteen beginnen met het zoeken van je favoriete muziek en deze afspelen op al je Sonos-speaker of een enkele. Zoeken kan ook met een filter, dezelfde als je gewend bent van YouTube. Daarna zal de video (picture-in-picture) in de app te zien zijn en afspelen op je Sonos. 

Screenshot van SonosTube

Vanuit de video kun je via twee knoppen naar je Sonos-groepen gaan of het nummer meteen aan een playlist toevoegen. Je kan hier ook de schermhelderheid verlagen om je accu te besparen, het volume instellen, casten naar een Chromecast en resyncen. Dat laatste is nodig als het geluid en beeld niet overeenstemmen.

Verder kun je vanuit de app het volume van elke speaker of ruimte evenals de equalizer regelen. De resolutie van de video is in te stellen en je kunt je beluisterde muziek via 'Play History' bekijken. Er is ook nog een sleep timer die je voor het slapen gaan kunt gebruiken.

Heb je eenmaal alles naar wens ingesteld, dan kun je zorgeloos alle muziek van YouTube (Music) op je Sonos-apparatuur afspelen en dan kan ook een Sonos Beam of Amp zijn. Aangezien de bediening van SonosTube vrijwel gelijk is aan die van YouTube, heb je deze zo onder de knie. Voor YouTubers met Sonos-apparatuur is deze app een musthave!

[readmore articles="193657,194630"]

SonosTube downloaden

SonosTube is geheel in het Engels en kan 2 dagen gratis geprobeerd worden. Voor €5,49 kun je alle functies van de app ontgrendelen.

Bedankt voor de tip, Camiel T.!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk