Mozilla stopt noodgedwongen met deze twee Firefox-apps

Mozilla stopt noodgedwongen met deze twee Firefox-apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Herstructurering Mozilla

Naast een gezondheidscrisis heeft de uitbraak van COVID-19 ook een tol geëist op de economie van verschillende landen. De evenementensector is bijvoorbeeld duidelijk getroffen, maar minder zichtbaar is dat ook de prijs van online advertenties een heuse klap heeft gekregen. Bedrijven hebben een kleiner budget voor online reclame, en een bedrijf als Mozilla dat gratis diensten aanbiedt zoals de Firebox-browser merkt daar de gevolgen van.

Mozilla maakte vorige maand daarom bekend dat er een interne structurering is aangekomen, en recent heeft het bedrijf stappen gezet. Zijn diensten Firefox Send en Notes by Firefox worden geschrapt. Volgens het bedrijf passen ze niet in Mozilla's post-corona strategie. Het bedrijf achter FIrefox maakt zich nu al klaar om zijn business weer te herstellen als de economische gevolgen van de pandemie weer wegebben. Met het verdwijnen van beide diensten kan Mozilla zijn ontwikkelaars aan andere projecten laten werken.

Screenshots van de werking van Firefox SendFirefox Send

Firefox Send en Notes by Firefox

Send was Firefox' tool om grote bestanden te delen om een snelle en veilige manier. De tool werd eerder deze zomer al stopgezet. Dat kwam uit vrees dat kwaadwilligen de tool misbruiken voor phishing-aanvallen, omdat je op een anonieme manier versleutelde bestanden kon delen. Het was dan ook een logische keuze om met de hakbijl door Firefox Send te gaan in plaats van meer te investeren om de app te veranderen. Mozilla lanceerde zijn Firefox Send-app vorig jaar.

Notes by Firefox is een notitie-app die je notities synchroniseert op je pc en smartphone. De tool concurreerde met vergelijkbare diensten zoals Evernote en Google Keep. Mozilla sluit de dienst in november en gebruikers hebben de tijd om hun notities te exporteren. Mozilla lanceerde eerder dit jaar de nieuwe versie van zijn Firefox-browser.

Notes by Firefox: A Secure Notepad App

Notes by Firefox: A Secure Notepad App

Notes by Firefox is een notitie-app die je notities synchroniseert op je pc en smartphone. De tool concurreerde met vergelijkbare diensten zoals Evernote e ..
Firefox Send

Firefox Send

Firefox Send is een nieuwe dienst om een grote hoeveelheid bestanden te delen. In de eerste plaats legt Mozilla de focus op veiligheid en het respect voor privacy en ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk