Mede-oprichter WhatsApp investeert 50 miljoen dollar in messenger Signal

Mede-oprichter WhatsApp investeert 50 miljoen dollar in messenger Signal

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Investering

Mede-oprichter van WhatsApp, Brian Acton heeft deze investering gedaan en wordt tevens voorzitter van Signal Foundation. Acton werkt al een tijdje niet meer voor WhatsApp. Hij is wel meegegaan naar Facebook die in 2014 WhatsApp voor een bedrag van 16 miljard dollar overnam. In september van 2017 is Acton vertrokken om een nonprofitorganisatie oprichten, maar gaf daar verder geen details over vrij.

Op het blog van Signal is nu te lezen dat Acton destijds doelde op nonprofitorganisatie Signal Foundation, waarin hij nu 50 miljoen dollar ((40,7 miljoen euro) heeft gestoken om het team op het gebied van mankracht uit te gaan breiden zodat de ontwikkeling van het Signal Protocol kan worden versneld.

Signal staat bekend om het end-to-end versleutelen van berichten in de messenger. WhatsApp maakt inmiddels ook gebruik van end-to-end-versleuteling via het Signal Protocol. Dit houdt in dat wanneer je een bericht verstuurt naar iemand, dit bericht eerst wordt versleuteld zodat het alleen uit te lezen is door de ontvanger van het bericht, die hiervoor de juiste sleutel heeft.

Onafhankelijkheid

De oprichter van Signal, Matthew Rosenfeld a.k.a. Moxie Marlinspike, blijft ceo van Signal en gaat zijn team dus uitbreiden. Rosenfeld nam eerder geen investeringen aan, uit ideologische overwegingen. De ontwikkeling van Signal werd volledig bekostigd door sponsoring en donaties. De nonprofitorganisatie Signal Foundation draagt hier aan bij doordat de onafhankelijkheid kan worden behouden maar er wel meer geld binnen kan komen om de ontwikkeling te ondersteunen.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk