‘Google Telefoon laat je gesprekken van onbekende nummers opnemen’

‘Google Telefoon laat je gesprekken van onbekende nummers opnemen’

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Telefoon komt mogelijk met een functie die je automatisch gesprekken laat opnemen van nummers die geen deel uitmaken van je contactenlijst. De feature is alvast ontdekt in de code van de app.

Google Telefoon

Begin vorig jaar raakte bekend dat Google werkte aan een opnamefunctie voor zijn Telefoon-app. Sinds kort kan een kleine groep gebruikers al met de nieuwe recorder in de Telefoon-app aan de slag, maar volgens XDA Developers heeft Google mogelijk plannen om de functie verder uit te breiden.

In de code van de Google Telefoon-app is een mogelijkheid ontdekt waarbij de app automatisch een telefoongesprek kan opnemen wanneer je belt met een telefoonnummer dat geen deel uitmaakt van je contacten. De nieuwe functie zou moeten verschijnen als een pop-up-melding op het scherm.

‘Google Telefoon laat je gesprekken van onbekende nummers opnemen’

Screenshot van de gespreksopnamefunctie

Respondent verwittigen

Google komt ook met een belangrijke disclaimer. De persoon aan de andere kant van de lijn wordt ook bij het begin van een gesprek op de hoogte gebracht van de opname. Dat doet Google omdat het in verschillende landen verboden is om een telefoongesprek op te nemen zonder vooraf je respondent daarvan op de hoogte te brengen. Het is nog niet bekend hoe Google de andere persoon juist op de hoogte wil brengen.

Gerelateerde artikelen

Voorlopig blijft het nog wachten tot Google zijn gespreksopname in meer landen beschikbaar maakt. Eerder rolde Google in de VS ook de geverifieerde telefoongesprekken uit. Zo krijg je de bevestiging dat je wel degelijk met een bepaald bedrijf belt en niet met een oplichter. Tot slot wordt er ook nog volop gewerkt aan Googles slimme Duplex-technologie waarbij de Google Assistent in jouw plaats telefoongesprekken voert.

Telefoon

Telefoon

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk