Google Earth vernieuwd: nieuwe manieren om op ontdekkingsreis te gaan

Google Earth vernieuwd: nieuwe manieren om op ontdekkingsreis te gaan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nieuw in Google Earth

Twee jaar heeft het team van Google Earth er aan gewerkt, een nieuwe versie van de bekende app waarmee je vanaf de bank op smartphones of tablets op ontdekkingsreis kunt gaan. Google heeft de app nu uitgebreid met nieuwe manieren om gebieden te ontdekken, te leren maar ook te delen.

Dit gebeurt onder anderen met Voyager, een soort van etalage met verschillende rondleidingen inclusief gids. Bekijk bijvoorbeeld eens Natural Treasures van de BBC waarin je 6 verschillende gebieden kunt ontdekken inclusief uitleg door een gids. Voor Voyager is Google een samenwerking aangegaan met diverse verhalenvertellers, wetenschappers en non-profit-instanties.

Verder is in de app de bekende zoekterm 'Ik doe een gok' ingebouwd. Wanneer je deze optie in de vorm van een dobbelsteen gebruikt, kom je terecht op een van de 20.000 verschillende plaatsen die Google speciaal voor deze functie geselecteerd heeft. Vervolgens kunnen de kenniskaarten je voorzien van een schat aan interessante informatie. Sommige plekken bevatten meerdere kaarten waar je doorheen kunt scrollen.

Ook de 3D-knop is nieuw, waarvan de werking zeer goed is te zien als je naar de Grand Canyon gaat. Je kunt hier zelfs een ansichtkaart versturen, als je een mooi plekje met spectaculair uitzicht hebt gevonden.

Google Earth VR

Google heeft ook Google Earth VR aangekondigd. HTC Vive- en Oculus Rift-bezitters kunnen nu via een download via Steam en de Oculus Store Google Earth-content door hun VR-bril bekijken.

Google Earth

Google Earth is geboren in 2001 als EarthViewer 3D en werd in 2004 overgenomen door Google die de naam Earthviewer 3D vervolgens in 2005 veranderde in Google Earth. Google Earth was voor het eerst werkend te zien op de Nexus One tijdens de lancering van dit toestel in januari van 2010. Voormalig Google CEO, Eric Schmidt, toonde toen de allereerste Nexus samen met Earth aan het publiek.

Google Earth downloaden

Wil je de vernieuwde Google Earth ook eens proberen? Voor de webversie bezoek je deze pagina in Chrome. Ondersteuning voor andere browsers volgt. De update voor de Android-app wordt deze week uitgerold, dus is nog niet voor iedereen meteen beschikbaar in de Play Store. De app kan via onderstaande knop gedownload worden.

Via: Google

Google Earth

Google Earth

Met Google Earth kun je via een virtuele wereldbol de gehele aarde en elke plekje dat daarop te vinden is ontdekken. Je kunt in- en uitzoomen op steden, natuurgebied ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk