Google Duo is nu ook eindelijk beschikbaar voor tablets

Google Duo is nu ook eindelijk beschikbaar voor tablets

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Duo op tablets

Google Duo zag samen met chat-app Allo in 2016 het levenslicht en maakt het mogelijk om eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. Duo is erg eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindingen een stabiel beeld- en geluidskwaliteit te bieden. Sindsdien is er al flink gesleuteld aan de eenvoudige videobel-app maar een van de belangrijkste mogelijkheden ontbrak nog, ondersteuning voor Android-tablets en iPads. Die ondersteuning is met de laatste update toegevoegd.

Screenshot van Google Duo op tablets

Google Duo op een Pixel C

Google Duo was tot nu toe alleen te gebruiken op Android- en iOS-smartphones maar daar worden nu ook tablets aan toegevoegd. Veel mensen vinden het fijner om te videobellen op een groot scherm in plaats van op een smartphonescherm. Duo gebruiken op een tablet zal vast gretig aftrek vinden. Google doet er ook goed aan om Duo naar iPads te brengen. Hiermee boort de zoekgigant een nog groter publiek aan en krijgt Apple's FaceTime concurrentie. FaceTime is niet te gebruiken op het Androidplatform en bereikt dus een minder groot publiek. Google Duo zal ook een goede concurrent worden van Skype, aangezien de app eenvoudig van opzet is en niet wordt gehinderd door allerlei overbodige functies.

Beschikbaarheid

De update met ondersteuning voor Android-tablets en iPads wordt in de komende dagen aangeboden. Ga jij Duo'en op je Androidtablet of iPad?

Via: Twitter

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk