Google Duo werkt aan groepsgesprekken voor maximaal 32 personen

Google Duo werkt aan groepsgesprekken voor maximaal 32 personen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Groepsgesprekken

Bij de lancering van Google Duo in 2016, lag de focus op één-op-één videogesprekken. Hoewel Google het concept niet volledig op de schop heeft gegooid, zijn de tijden wel veranderd. Thuiswerken brengt in de basis een aantal problemen met zich mee, waaronder de communicatie binnen teams (en families). Zoom wist door de coronacrisis flink te groeien; dat geldt ook voor Microsofts Teams-dienst. Google pikt daar in de tijd van het thuiswerken graag een graantje van mee en maakte Google Meet gratis voor iedereen. Duo ontvangt zo zijn eigen updates, waaronder een flinke ophoging van het aantal deelnemers in de groepsgesprekken.

Promotie e-mail Google Duo

Google stuurde een promotionele e-mail naar zijn gebruikers, beeld: Android Police

Google verhoogde in maart - nadat men te horen kreeg dat ze thuis moesten werken – de limieten voor zijn Duo-dienst van acht naar twaalf deelnemers. Via een promotionele e-mail stelt Google zijn gebruikers wederom op de hoogte van een opgehoogd limiet, van 12 naar 32 deelnemers. Deze ophoging komt niet volledig als een verrassing, de zoekgigant beloofde eerder te werken aan een volgende ophoging. Google heeft tegenover Android Police bevestigd dat Duo werkt aan de ophoging naar groepsgesprekken met 32 personen – wanneer het proces is afgerond, is nog onbekend.

Skype, Zoom en Meet

Google Duo zal het op moeten nemen tegen bekende gespreksdiensten, zoals Teams, Zoom, Meet (een in-house concurrent), Skype en de ingebouwde gespreksdiensten van Slack. Google Duo heeft als voordeel dat steeds meer Android-telefoons de applicatie voorgeïnstalleerd krijgen. Duo wist een diepe integratie te krijgen in de Samsung Galaxy S20-toestellen en wordt daardoor zichtbaarder. Tel alle nieuwe functies daar nog bovenop en het lijstje is compleet om te concurreren met de andere diensten. Maak jij gebruik van Google Duo? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk